• IDRETTSPAR: Petter Vaagan Moen er klar for HamKam. Samboeren Anne Kjersti Suvdal står nå på blokka til Storhamar Håndball.

Det var som om noen kom hjem til jul etter mange år på andre siden av jorda, da Petter Vaagan Moen kom inn på Briskeby litt over klokka 17 i går ettermiddag. Han har aldri spilt på Briskeby slik den framstår nå, og han har aldri skiftet i de nye garderobene, men det føltes riktig når han var der.

Og det var jo her han vokste opp.

– Dette er klubben min, sa han på minipressekonferansen, som ble overført direkte på HATV.

Men han innrømmet også at det føltes litt tidlig å komme hjem.

– Det var litt overraskende at forespørselen kom, sa han.I det ligger det mye ambisjoner. Petter Vaagan Moen følte slett ikke at han var klar for 2. divisjonsfotball da HamKam kom på banen.

– Jeg har følt at jeg har mye mer å bidra med, fortsatte han.

Vurderte utlandet

Han legger ikke skjul på at han synes han har fått ufortjent lite spilletid i Strømsgodset i høst, og med fortsatt ett år igjen i Strømsgodset har han heller vurdert en opptrapping på et høyere nivå enn å gå ned i divisjonene.

– Jeg tenkte en stund på at en ny utenlandsk klubb kunne være en mulighet. En annen klubb i Tippeligaen var ikke veldig aktuelt. Da måtte det vært Rosenborg. Jeg er litt ferdig med å kjempe fra midten og ned på tabellen, utdyper han til HA-sporten.

Samboeren til Storhamar?

Men etter hvert som tanken modnet, var det flere ting som falt på plass for 32-åringen. Blant annet har han og samboeren Anne Kjersti Suvdal allerede kjøpt hus i Hamar. Sammen har de også fått lille Jenny. Og Anne Kjersti, som også er håndballspiller for Oppsals eliteserielag, er i mammapermisjon.

Tanken på at hun kan fortsette karrieren i Storhamar, har selvsagt slått idrettsparet. Den er faktisk veldig nærliggende.– Jeg har permisjon nå, men jeg føler ikke at jeg er ferdig med topphåndball, sier Stuvdal, som overfor HA-sporten også bekrefter at hun har sansen for Arne Senstad som trener, og at hun har smakt på hva det innebærer å spille for han da han var trener i Oppsal.

Kontrakten hennes med Oppsal går ut etter denne sesongen, og slik HA-sporten forstår det, er en overgang til Storhamar før neste sesong svært aktuelt.

I trenerteamet

I tillegg lokket HamKam med muligheten til å bli med i trenerteamet med Kevin Knappen og Chris Twiddy. Og da klubben til slutt kom på banen med en solid femårskontrakt, begynte det å bli mye som lokket Petter hjem. Det opp mot ett år igjen med litt bedre betalt, men uviss tilværelse i Godset, gjorde at han sa ja.

– Dette blir en ny måte å tenke på for meg, men det føles som et fornuftig valg. Jeg ønsker å gå foran i klubben, og det er helt avgjørende at jeg lykkes for at klubben skal nå sine mål.

– Jeg ønsker å bidra med mitt i garderoben. Jeg har masse erfaring, og jeg vet hva som skal til. De unge spillerne i klubben skal vite at de kan komme til meg og spørre om råd. Jeg vil veldig gjerne hjelpe dem for at de skal nå sine mål, sier Petter Vaagan Moen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00