Grorud – HamKam 0–7

– Han er en naturlig målscorer med stort register av ferdigheter som avslutter, og ikke minst er han kald og rolig foran mål, forteller Tjærnås til HA-sporten.

Tjærnås, som tidligere var ansatt i HamKam, følger fremdeles klubben tett, og har sett flere av lagets kamper denne sesongen.

Han kjente godt til Naglestad før han kom til Kamma.

– Det er selvsagt veldig imponerende det han har gjort etter at han kom til Hamar, og en del av det han har gjort før det også, forteller fotballekspert Tjærnås.

– Mange spennende

Han forteller at han var på Grorud for å kikke på spillere som kan være interessante for Brann. Men han ønsker ikke å bekrefte om det var Naglestad han var til stede for å følge ekstra nøye.

– Jeg snakker aldri konkret om enkeltspillere, men at det er spillere der som er interessante å følge med på er utvilsomt. Jeg ser veldig mye 2. divisjon, fordi det er en fin arena å hente fra – og HamKam har mange spennende spillere, uten å nevne navn, forteller en lur Tjærnås.

På spørsmål om han tror det vil være et godt valg av Naglestad å bli med HamKam opp i Obos-ligaen, ved et eventuelt opprykk, svarer Tjærnås:

– For å gi et godt nok svar på det måtte jeg også kjent han bedre som person. Men, alle spisser har godt av å oppleve å bli satset på og å lykkes foran mål. Jeg innbiller meg at han trengte den følelsen akkurat nå, og at HamKam og Obos-ligaen neste sesong er et godt valg, men her synser jeg bare fra avstand, forteller han.

Soleklare favoritter

Tjærnås mener Kamma kunne slått godt fra seg også ett nivå opp.

– Spiller de som mot Grorud, så holder de nivået i Obos-ligaen. Men jeg har også sett kamper der de ikke hadde vært nær Obos-liga-nivå. Sett fra utsiden er stikkordet stabilitet, og heve minstenivået. Det tror jeg løser seg en del naturlig når de unge spillerne får enda mer erfaring. De har også hentet klokt i sommer, med erfarne og stabile spillere, som gjør at de andre også blomstrer, sier Tjærnås, som mener HamKam er soleklare opprykksfavoritter denne sesongen.

–Alta er solide, og et par andre lag kan på en god dag slå HamKam i enkeltkamper, men i løpet av en hel sesong er Kamma det klart beste laget. De rykker opp, hvis ikke noe helt spesielt skjer.

Alta-tap

Søndag tapte dessuten HamKams opprykkrival Alta mot Nybergsund.

Med 0-1-tapet er finnmarkingene seks poeng bak HamKam på topp. Kamma har også ti plussmål mer enn Alta.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00