– På sett og vis har HamKam kjøpt seg et større favorittstempel, slik at fallgraven deres blir større dersom de ikke vinner, sier Brumunddal-kapteinen.

Han sikter til at HamKam den siste uken har hentet danske Jacob Egeris og angrepsspiller Markus Naglestad.

Lørdag møtes lagene til lokaloppgjør på Sveum.

– Fascinerende uttalelse

HamKam-trener Kevin Knappen blir lite imponert over uttalelsene.

– Jeg synes det er fascinerende at han som Dala-kaptein bryr seg om og er opptatt av hvordan vi henter spillere og opererer. Virkelig fascinerende, for man skulle kanskje tro at man har nok med å fokusere på seg selv, sier han.

Pettersen presiserer at han forstår godt at HamKam har brukt penger for å komme nærmere målet om å rykke opp.

Samtidig gir rivalens investeringer ekstra motivasjon inn mot møtet denne helga.

– Det gjør det ekstra deilig for oss dersom vi vinner. Vi har nok av motivasjon i hvert fall, sier midtstopperbautaen.

John Anders Rise tror motstanderen forsøker å kjøre i gang et psykisk spill før avspark.

– Dala-spillerne prøver bare å få oss ut av fatning med å sette i gang et slikt psykologisk spill. Det kommer de helt sikkert til å forsøke ute på banen også, sier Rise.

Mener de har alt å vinne

De aller fleste er enige om at HamKam, som serieleder, er favoritt til å stikke av med poengene fra naboduellen.

Det er ikke Dala-spillerne sene med å understreke, heller.

– Alle vet at de er store favoritter. Det er bare å se på tabellen og hva de har hentet, sier Sigurd Ertsås, som står over kampen med tre gule kort.

– Jeg ville vært en idiot om jeg ikke sa at HamKam var favoritter. Slik jeg ser det så har de alt å tape mens vi har alt å vinne, sier kaptein Pettersen.

Knappen går med på at HamKam er favoritter på forhånd, men lar seg ikke stresse over det stempelet.

– De kan gjerne si at vi burde vinne ni av ti kamper mot dem. Det er deres måte å angripe kampen på. Vi vet vi er større en dem i utgangspunktet og det er helt greit at de legger presset på oss. Samtidig er dette et lokaloppgjør. Hardt arbeid slår talent dersom talent ikke jobber hardt nok, sier treneren.

Truls Jevne Hagen er oppvokst i Moelv og har spilt for HamKam i en årrekke. Hans forhold til Dala er i utgangspunktet ganske betent.

– Rivaliseringen var kanskje større før, men HamKam skal være storebror. Jeg er oppvokst med Brumunddal som erkefiende, sier Hagen, som har vært i strålende form den siste tiden.

Tror på skalp

Brumunddal-trener Fred Leo Nysæter tror laget hans kan overraske.

– Ingen tvil om at de er store favoritter, men viser vi oss fra vår beste side, vil de få det tøft. Vi går på banen for å vinne. Og vi kommer til å gjøre alt vi kan for å få til det, sier Dala-treneren. som gleder seg til avspark lørdag.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.