Alt tyder på at HamKam satser på å skaffe en ny førstekeeper før neste sesong, og etter det HA-sporten forstår skal Jon Masalin, som var i HamKam i 2008 og 2009, være blant kandidatene som blir vurdert av Briskeby-klubben.

Det bekrefter også delvis Masalin selv overfor HA-sporten.

– Jeg har hørt om interessen, sier han.

Benkesliter

Den storvokste burvokteren på 195 centimeter sliter benken i Fredrikstad hvor han er en av tre keepere som kjemper om å vokte målet. Foreløpig har Masalin gått mest tapende ut av den kampen.

– Fotballmessig har det vært tungt for meg. Jeg sitter på benken eller på tribunen, sier han til HA-sporten.

Masalin som har vært i ungdomsavdelingene til både Aston Villa og Heerenveen tok opp i sin tid kampen med Ivar Rønningen. I en periode danket han også ut rutinerte Rønningen i HamKam. Da hadde han imponert stort med sin rekkevedde og sine gode reaksjonsredninger på streken.

I det hele tatt ble han sett på som en svært lovende keeper, og han sto kamper for det finske U21-landslaget.

Etablert i Fredrikstad

I 2010 dro han til Fredrikstad, og der har han vært siden. Familien har etablert seg godt i byen. Og det kan gjøre det vanskelig for HamKam å få til en overgang hvis de ønsker å satse på Masalin en gang til. Masalin skrev dessuten under på en ny kontrakt med FFK før årets sesong.

– Jeg har to år til med Fredrikstad og vi er godt etablert med familien. Det er nok ikke så lett bare å flytte til Hamar, sier han.

Kona jobber som vernepleier i Fredrikstad og han har to små barn hvor den ene går i 2. klasse.

Skryter av Høgmo

Masalin har imidlertid et godt forhold til HamKams keepertrener Rolf Høgmo som han har trent under både i HamKam og i Fredrikstad.

– Rolf Høgmo er en av de beste keepertrenerne i Norge – hvis ikke den beste, sier han.

– Er det helt umulig å se for seg en overgang til HamKam?

– Vi får nesten vente og se hva som skjer neste sesong. Du vet aldri hva som skjer fotball, sier den finske målvakten.

HamKams daglig leder Stein Arne Ingelstad vil verken bekrefte eller avkrefte om Jon Masalin står på deres liste.

– Vi ser etter forsterkninger i alle posisjoner, sier han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.