Styremedlem Mari Skjærstad brukte 45 minutter i spillergarderoben før trening i går. Beskjeden hun ga var ikke uventet: Spillerne må kraftig ned i lønn.

Med seg på møtet hadde Skjærstad også NISO-representant og jurist Eirik Monsen.

Kan bli oppsigelser

Mari Skjærstad ønsket ikke å kommentere noe fra møtet hun hadde med spillerne, men kunne tallfeste klubbens behov for lavere lønnskostnader i spillergruppa.

- Totalt må spillerlønningene ned med én million kroner det kommende halvåret, slår Skjærstad fast.

- Hva skjer om spillerne ikke godtar et lønnskutt og dere ikke når målet på en million?

- Da må vi vurdere ordinære oppsigelser av spillere, fastslår Skjærstad som legger til at hun håper ting løser seg slik klubben skisserte overfor spillerne i går formiddag.

Samarbeider

Styret i HamKam er samtidig klar over at klubben sparer desidert mest om enkeltspillere med høy lønn finner seg en ny klubb.

- Vi er opptatt av å stille et godt lag også i høst, men min beskjed til spillerne var at de alle er fristilte fra sin kontrakt med HamKam, og at klubben ønsker å legge til rette for at de som ønsker å skifte klubb kan gjøre det, sier Skjærstad.

For det er ingen tvil om at de som tjener mest også må bidra mest ved et varslet lønnskutt.

Unggutta slipper

- Per i dag har vi fire spillere på proffkontrakt med minimumslønn. Disse vil ikke bli rammet av et lønnskutt, sier Skjærstad.

Etter hva HA-sporten har grunn til å tro er dette ungguttene Torgeir Strand Osmo, Christian Wirstad, Henrik Lehne Olsen og Kristian Eriksen.

- Betyr det at de øvrige spillerne faktisk må ned i lønn med mer enn de 50 prosentene dere tidligere har varslet?

- Det stemmer. Vi har et mål om å spare en million kroner og det er klubben avhengig av å klare, sier styremedlem Mari Skjærstad og legger til at klubben ikke har noen plan B. Kostnadene skal ned med en million kroner.

Møter hele dagen

Fungerende hovedtrener Svein Inge Haagenrud, Mari Skjærstad og Eirik Monsen (NISO) hadde møter med enkeltspillere i hele går ettermiddag.

- Dette er en prosess som vi ønsker å gjennomføre både korrekt og raskt, slik at spillerne får ivaretatt sine interesser og klubben så raskt som mulig kan begynne å planlegge tida som kommer, sier Skjærstad.

Spillerne trente lett på et glohett Briskeby etter orienteringen i garderoben, hvor hele A-stallen var samlet.

I dag skulle HamKam egentlig spilt treningskamp mot Eidsvold Turn, men kampen er avlyst.

Les også
SPORT HATV: Gundersen etter møtet med styret.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.