Saihou Jagne (CH) var og undersøkte hamstring-skaden sin i dag, men uavhengig av resultatet blir ikke spissen klar til kamp førstkommende lørdag. Det blir heller ikke Valentin Blaka, Mathias Pedersen Aasand Pedersen, Syver Karlsen og Aleksander Woo Enger, som har vært ute lenge.

Mbamba tilbake på rekordtid

- CH er garantert ute. Han tok bilde av låret sitt i dag, så vi får trolig svar på det i morgen. Men seriestarten kommer for tidlig for han, sier HamKam-trener Kent Bergersen, som likevel kan ha en uventet erstatter på plass.

- Vi jobber med å få Christopher Mbamba klar. Det er realistisk, for alt er egentlig opp til Chris og om han er klar mentalt, sier Bergersen, om spilleren som skadet seg stygt mot Træff 11. juli 2015. 

Mbamba deiset inn i reklameskiltene på Briskeby og pådro seg både menisk- og korsbåndskader. Svensken har jobbet knallhardt for å rekke seriestarten, og har trent en drøy måned uten smerter, men har blitt anbefalt fra legehold å vente til mai med å spille kamper.

- Vi har hatt en spesialist som har sett på han denne uka, og vi skal ha en test til på han før lørdagen. Da vil vi få en klarering på om han er klar eller ikke, sier Bergersen.

Skulle Mbamba bli klar vil det være tidligere enn først antatt. HamKams fysioterapeut Magnus Nilsen var mektig imponert over 23-åringens progresjon tidligere i vinter.

- Han har vært foran skjema hele veien. En vanlig korsbåndskade tar vanligvis ni til 12 måneder, og dette skjedde i juli, så Chris har gjort en kanonjobb gjennom hele høsten og vinteren, sa Nilsen til HA-sporten den gang.

Kan løse spissrollen

I generalprøven mot Moss i helgen spilte midtbanespiller Marius Hagen spiss. Dersom Mbamba blir spilleklar vil han være en mulig løsning på topp.

- Vi mangler den spissen med fart foran Ivar (Sollie Rønning), siden Valentin og CH er ute. Chris representerer akkurat det, så får vi se om han blir klar, sier treneren.

Marius Bratberg Lund fikk en kjenning bak låret mot Moss i helgen, og måtte forlate banen i pausen. Han har ikke trent denne uken, men skal etter planen trene med laget i morgen. Det skal også Tobias Ødegård, som har slitt med rygg, hofte og hamstring de siste ukene.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.