Aziz Idris dro nesten rett fra HamKams kamp mot Ull/Kisa lørdag til danske Silkeborg. Der hadde tidligere HamKam-trener Peter Sørensen snakket ham inn på prøvespill hos moderklubben sin. Rett og slett fordi Sørensen lot seg imponere av Idris både på og utenfor banen mens han var i HamKam. Og Idris tok godt vare på sjansen han fikk for andrelaget til Silkeborg mot Hobro.

Scoret to mål

I første omgang brente han til med et skudd som traff vinkelen i aluminiumen. I andre omgang traff Idris enda bedre. Og da gikk ballen i mål på skuddet fra utenfor 16-meteren.

Litt seinere i omgangen var Idris frampå igjen og sørget for sin andre scoring etter en corner slik at Silkeborg vant 3-0.

Skryt fra Sørensen

- Han er en dyktig spiller. Og så er han en ordentlig mann som har styr på seg selv. Idris er spiller som trenger å spille på høyere nivå, sier Peter Sørensen til HA-sporten.

Spørsmålet er likevel om han imponerte nok til å få kontrakt hos det nyopprykkede superligalaget - som imponerte med å holde Ståle Solbakkens FC København til 0-0 i sesongens første seriekamp hjemme i Silkeborg søndag ettermiddag.

- Nå spilte Silkeborg veldig bra mot FCK, men Idris har en god mulighet til å få kontrakt, mener Sørensen, som selv har innfunnet seg med at det blir rolige dager framover for hans del.

Ingen jobb

- Det kan bli en lang ferie på meg. Jeg hadde noen andre muligheter da jeg valgte HamKam, men nå er alle jobbene borte for fotballtrenere, sier Sørensen.

Mye tyder uansett på at Idris har spilt sin siste kamp for HamKam. Og kampen for Silkeborg i går kan være starten på et nytt eventyr for ghanenseren.

- Han fikk denne muligheten i en toppklubb nå. Og det unner vi Aziz som har vært en god spiller i HamKam. Blir det ikke kontrakt i Silkeborg, vil han uansett få muligheten andre steder hos litt dårligere klubber, sier HamKam-trener Svein Inge Haagenrud.

Christophe Psyché er en annen HamKam-spiller som har vært på prøvespill. Han venter fortsatt på svar fra Sogndal.

Etter det HA-sporten forstår, står det mellom Psyché og Sandefjords Yaw Ihle Amankwah for Sogndals del.

- Jeg venter på svar. Så får vi se, sier Psyché til HA-sporten.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00