Tre etablerte ledertyper, som kan være med og utvikle HamKams unge spillere, står øverst på Vegard Skogheims ønskeliste foran neste sesong.

Samtidig som HamKam jager kvalifiseringsspill og eventuelt opprykk, er Vegard Skogheim godt i gang med å planlegge 2014-sesongen. Lars Øvernes (2 år), Emil Holst (3), Truls Jevne Hagen (2), John Anders Rise (2) Hå­kon Aalmen (3), Fredrik Sjølstad (3), Kristoffer Hagen (1), Viktor Adebahr (1), Tore Andreas Gundersen (2) og Daniel Bekkevold (2) er alle med videre.

I tillegg har Vegard Skogheim akkurat startet forhandlinger med Vegar Bjerke, Emil Sildnes, Aziz Idris, Emil Dale og Anders Nedrebø, og av de lokale spillerne hå­per Skogheim å ha på plass Bjerke og Sildnes så fort som mulig.

– Vi har begynt med de lokale spillerne, og landet noen av dem, men dette fortsetter i tiden framover.

– Kontraktsforhandlingene virker ikke forstyrrende i serieinnspurten?

– Nei, det er en del av jobben, og noen ganger kan det også virke triggende på spillerne. mener HamKam-treneren.

Jakter på ledertyper

Når Skogheim skal legge fram sine ønsker for HamKam-styret, har han satt tre rutinerte spillere øverst på behovslista.

– Jeg ser etter etablerte ledertyper, som også kan være med på å utvikle våre egne, unge spillere, sier Skogheim.

– Vi gjør veldig mye riktig, og vi opplever at spillere utenfra bruker HamKam som et springbrett. Bare ta en spiller som Oddbjørn Lie. Han kom hit som et talent og har utviklet seg slik at han går til Aalesund etter sesongen. Det er bra reklame for oss, men for å si det slik, så skulle jeg ønske det var Hå­kon Aalmen som var i samme situasjon. At vi lager toppspillere av våre egne, og at spillerne ser at de har utviklingsmuligheter i HamKam.

– I stedet for å utvikle en 19-åring utenfra, skal vi hente etablerte folk. Jeg tenker typer som Peter Sø­rensen – en spiller som også var delaktig i Petter Vaagan Moens utvikling. Rutinerte ledertypene er viktige sammen med unge talenter. Jeg ser jo at dette også er et økonomisk spørsmål, men dette kommer vil til å legge fram for styret, sier Skogheim, som ser for seg en rutinert spiller i hver lagdel. Og da snakker han om spillere som er nærmere 30 år.

Flinke på kontrakter

– Jeg tror dette er viktig for HamKam for å komme videre som lag. Men vi skal ikke bare være en utviklingsanstalt. Vi må være flinke og ha de unge spillerne på langtidskontrakter, og derfor har vi nå i første rekke jobbet mest med å forlenge kontraktsforholdene med de unge lokale spillerne.

– Jobber du alternativt med spillere og kontrakter nå som det er uvisst hvilke liga HamKam spiller i neste sesong?

– Nei, de vi signerer er uavhengig av om det er Tippeliga eller Adeccoliga. Uansett må vi ha inn mer rutine i laget.

Agenter som jobber

– Har du noen eldre, rutinerte spillere i kikkerten?

– Nei, så langt har vi ikke kommet. Vi har bare sett på hva slags profiler vi trenger, men vi har folk som jobber for oss. Dette er også spillere som vi ikke trenger å ha på plass ennå. Vi har god tid på oss, sier Skogheim.

Han hå­per også det kan bli mulig å legge opp et budsjett der det er handlingsrom i overgangsvinduet neste sommer.

– I sommer kunne vi hente Ole Amund Sveen fordi Erik Tønne gikk til Sandnes Ulf. Neste år hå­per jeg vi kan ha muligheter til å forsterke hvis det er nødvendig, sier Skogheim.

 

 

 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.