Tre poeng skiller opprykkskandidat Stabæk og kvalikjagende HamKam når to serierunder gjenstår. Bæringene tapte 0-3 for Vard Haugesund torsdag - og plutselig er mulighetene til stede for direkte HamKam-opprykk.

- Det ble utrolig spennende etter at Stabæk tapte. Vi har først og fremst fokus på søndagens bortekamp mot Strømmen, men en seier der kan gjøre den siste kampen mer avgjørende enn vi hadde trodd på forhånd, sier årets HamKam-komet.

- Ikke i våre hender

Opprykket er klart på Briskeby hvis de vinner begge kampene og Stabæk kun klarer ett poeng. Kamma klarer seg med seier og uavgjort hvis Stabæk taper begge sine kamper. Uansett må Hødd også avgi poeng.

- Jeg tror vi trenger seks poeng - også for å knipe tredjeplassen. Direkte opprykk ligger ikke i våre hender, sier Dahle, som sier til h-a.no at han satser på minst to nye scoringer for å bidra til å klatre høyest mulig på tabellen.

- Artig at Tønne følger med

Moldenseren har fått med seg tidligere lagkamerat Erik Tønnes Twitter-hilsen, hvor han fryder seg over HamKam-suksess og kompis Emil Dahles form.

- Det er artig at han følger med. Jeg fikk jo god kontakt med ham da han var i HamKam.

- Hva vil du svare på skrytet han sender?

- Jeg regner med at han kommer tilbake neste sesong, gliser Dahle.

- Må verken tro eller håpe

HamKam-trener Vegard Skogheim kan få en tøff oppgave med å holde spillerne i ørene mens opprykksdramaet utvikler seg. Han er fast bestemt på at det ikke er lov å la seg forstyrre av opprykkssjansene.

- Det hjelper ikke oss at Stabæk tapte i går hvis vi også gjør det i neste kamp. Vi fikk ikke flere poeng i går, påpeker han.

LES OGSÅ: Ekspert tror Kamma får det tøft i opprykkskampen

- Vi er ikke engang sikret kvalikplass, så dette er helt åpent. Derfor må vi beholde fokus på egne arbeidsoppgaver, og verken tro eller håpe. Vi skal ikke tenke annerledes, og vi skal ikke gjøre noe annerledes. Nå snakker vi kun om Strømmen-kampen, og hvordan vi skal vinne den, sier Skogheim.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.