• MISFORNØYD GJENG: Marie Ørsnes, Gaute Smestad Pedersen og Jørgen Bertsen i Briskebybanden diskuterte kommunikasjon med Remo Sjonfjell tirsdag formiddag. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad

For litt over en måned siden snakket man om friske penger, kostbare spillerforsterkninger og mer 1. divisjonsfotball på Briskeby. Peter Sørensen var ansatt som redningsmann, og en vond trend skulle snus.

26. juni kom kontrabeskjeden om at klubben var inne i sitt livs økonomikrise.

For overraskende

At oppbud og 5. divisjon plutselig var reelle alternativ, kom overraskende på mange. For overraskende, mener Briskebybanden.

- Det var ingen som visste noe som helst. Det var rart å gå fra "nå skal vi jobbe for å forsterke stallen og hente inn Peter" til over natta å være truet av oppbud, beskriver Kamma-banditt Marie Ørsnes i videoen over.

Bare dager før oppbudtrusselen ble publisert, prøvespilte Madiou Konate på Briskeby.

- Det virker useriøst. Konate ville ikke vært en billig spiller. Hvis klubben hadde hatt penger, ville det vært greit, men de visste forhåpentligvis at de ikke hadde råd til Konate før han prøvespilte, sier Gaute Smestad Pedersen og fortsetter:

- Det er enda mer skandaløst om de trodde at de hadde penger uka før. I så fall hadde de ikke kontroll, og det er sånn det fremstår utad.

- Som å pisse i buksa for ikke å fryse i hjel

Kommunikasjonsansvarlig i HamKam, Remo Sjonfjell, har forståelse for Bandens misnøye.

- Jeg skjønner at de er misfornøyde, og vi hadde oversikt over økonomien også før 26. juni. Men det var vanskelig å si noe offentlig, fordi vi ikke hadde det helt klart for oss hvordan situasjonen var, og fordi vi trodde ting skulle bli bedre da Peter Sørensen kom. Jeg vet ikke hva vi skulle informert om, forsvarer Sjonfjell.

Briskebybanden har stilt styret i HamKam en rekke spørsmål, og fått svar som er publisert på gjengens hjemmeside. Smestad Pedersen er likevel ikke tilfreds med hvor brått informasjonen kom.

- De fokuserte sannsynligvis på andre ting enn å informere supporterne, og jeg kan forstå det. Men det blir litt som å pisse i buksa for ikke å fryse i hjel. Sier du ingenting utad, fremstår det bare enda mer kaotisk senere, sier Briskebybandens nestleder.

Har oppfordring til Rise

Spillerne flykter fra HamKam, og både Tore Andreas Gundersen, Viktor Adebahr og John Anders Rise har allerede offentliggjort sin avgang. Tilskuerne har forståelse for at de høytlønnede drar.

- Jeg har veldig god forståelse for at de drar. Folk trenger penger for å leve, og mange klarer seg ikke med halv lønn, sier Ørsnes.

- Det svir mest at Rise drar. Han har alltid vært åpen mot Banden og lagt ned innsats på bana. Jeg håper han kun skriver en halvtårskontrakt i Ull/Kisa og lar seg lokke hjem til vinteren. Ull/Kisa rykker ned, de også, John Anders. Det er ingen vits i å skrive lang kontrakt, oppfordrer Smestad Pedersen.

Banden-medlemmene håper Rise mottar applaus, ikke pipekonsert, dersom han spiller for Ull/Kisa mot HamKam lørdag.

- Vi håper på applaus, sier leder Jørgen Berntsen.

- Jeg blir veldig skuffa hvis folk piper, avslutter Marie Ørsnes.


Les også
SPORT

HATV: Adebahr og Rise forlater HamKam.

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00