Bajram Ajeti, Fredrik Sjølstad, Aziz Idris, Adnan Haidar, Truls Jevne Hagen og Osei Oviasu er seks av årets HamKam-spillere som ikke har blitt enige med klubben om nye kontrakter.

I slutten av neste uke tar laget juleferie. Da forventer klubbledelsen å ha avklart situasjonen rundt flere av nøkkelspillerne.

Ønsker å spille høyere

Flere har fått tilbud om å forlenge med Briskeby-klubben, men noen har mål om å spille på et høyere nivå. Likevel har ingen utelukket å forlenge med Kamma. Nå ønsker klubben svar.

– Når vi tar ferie etter neste uke bør vi ha fått svar fra flere, sier daglig leder i HamKam, Stein Arne Ingelstad.

HA-sporten vet at toppscorer Bajram Ajeti, kaptein Aziz Idris og lagets bestemann på HA-børsen Fredrik Sjølstad ønsker å spille på et høyere nivå, og at de vil avvente situasjonen til de får alle tilbud på bordet.

Derfor tror ikke HamKam-trener Kent Bergersen at de vil få avklart framtiden til samtlige før ferien.

– Det kommer til å ta litt lengre tid med noen, men enkeltes framtid i klubben vil være bestemt i neste uke, sier Bergersen.

– Vil samtlige seks få tilbud om ny kontrakt?

– Nei, alle vil ikke bli tilbudt ny kontrakt, svarer Bergersen, som regner med det er nettopp disse spillerne det vil bli tatt en avgjørelse rundt i nærmeste framtid.

– Det er mest sannsynlig at det først tas en avgjørelse rundt den eller de som ikke blir her. De vi ønsker å ha med videre kan vi bruke lengre tid på å bli enige med, forklarer treneren.

To tilbudt ny kontrakt

Selv om det fortsatt er usikkert hvem av disse seks som får kontrakt i HamKam har både Kristian Eriksen og Aleksander Woo Enger blitt tilbudt nye avtaler.

– Kristian og Aleksander er viktige for troppen og kontinuiteten. Jeg føler vi har bra nok nivå på bredden i stallen, så de vi ønsker å hente nå vil være spillere som forsterker oss og som nødvendigvis ikke trenger å prøvespille, sier Bergersen og fortsetter:

– Vi prøver å ikke havne i den samme situasjonen vi var i før forrige sesong. Da vi i månedsskiftet mai-april måtte ut å hente nøkkelspillere. Nå håper vi å ha på plass det meste før nyttår.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.