Og man kan si at det slo til for fullt allerede i den første seriekampen mot Asker.

HamKam lå under 1–0 etter første omgang, men tre raske dødballmål, to av dem servert fra Vaagan Moen, snudde kampen til grønnbuksenes fordel.

Inn mot seriestarten var det nemlig 33-åringen som hadde ansvaret for å drille dødballer på feltet.

Les også: Forlenget kontrakten

– Jeg har slått noen dødballer opp gjennom karrieren, og erfart noe i forhold til hva som kan funke og hva som funker av spesielle dødballtrekk, smiler han.

Må være halvsyke i hodet

Vaagan Moen mener det viktigste for å lykkes på dødball, er innstillingen hos hver enkelt spiller.

Kommentar: HamKam virker bedre trent

Hvis dødballen er alt fra «ok til god», så er det gode muligheter til å skape store sjanser hvis man er litt halvsyk i hodet, mener han.

Vaagan Moen er klar på at det ga laget selvtillit å score tre mål på dødball i serieåpningen, og kanskje spesielt for dem som har satt opp trekkene og hatt troen på at de funker.

– Jeg har litt ansvar for dødballtrekkene, ja. Da sover jeg godt om natta, forteller Vaagan Moen litt lattermildt, vel vitende om suksessen i seriestarten.

Har dødballtriks i ermet

Men han vil ikke høre snakk om at HamKam nå har blitt eksperter på offensive dødballer.

– Vi har ikke sluppet inn spillemål i år, men dødballmål. Det å si at vi er voldsomt gode på dødballer er feil, for vi har bare spilt en kamp, sier han.

Dødballeksperten forteller at de ikke har hatt så voldsomt mye fokus på dødballer under treninger foran sesongstarten.

– Men vi har brukt litt tid på det, og det funket i den første kampen. Så får vi se hvordan det fungerer utover, sier Vaagan Moen, som kan love noen overraskelser på dødballer utover.

– Ja, vi har en del triks oppe i ermet. Det blir spennende å se hva som kommer framover. Det er alltid nye ting vi kan gjøre, og det er egentlig ikke noe hokuspokus, smiler han selvsikkert.

På spørsmål om det skal gjøre vondt å møte Kamma på dødballer, svarer Vaagan Moen, som er en del av trenerteamet i Kamma, at det skal gjøre vondt å møte dem over hele banen.

Men å være gode på dødball kan utgjøre stor forskjell i løpet av en lang sesong.

– Dødballer er mange poeng i løpet av en sesong. En tredjedel av målene kommer fort fra dødball, så det er veldig viktig, sier Vaagan Moen, som forteller at det var deilig å legge seg etter søndagens kamp, etter å ha stått bak trekkene.

– Ja, det var fint, det. ler han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.