Follo og Jerv er opprykksklubbene som er aller mest tydelige når det gjelder å satse på egenproduserte spillere.

- Vi har nedfelt at minst 75 prosent av våre spillere skal komme fra egen stall, sier leder i Follo, Leif Gromstad.

For å få til det, har klubben fire heltidsansatte trenere.

Jerv er et lag fra Sørlandet for lokale spillere.

- Laget vårt består av spillere fra Sørlandet. Det er vår profil, og vi kommer ikke til å henge oss på i kampen om å sikre oss spillere fra utlandet, sier styreleder Per Gunnar Topland.

Ingen av opprykksklubbene har noe formelt samarbeid med sine lokale toppklubbene.

Levanger samarbeider med Rosenborg, men det handler ikke om tilgang på spillere.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.