7. april ble Emil Sildnes båret av banen etter bare sju minutter i serieåpningen mot Hødd. Sildnes ble av legene erklært fotballinvalid, men selv var han aldri i tvil om at han skulle tilbake på banen.

Var langt nede

Etter utallige operasjoner ved Elverum sjukehus ble det konstatert at 21-åringen måtte flytte fokuset fra å komme tilbake på banen, til å bli frisk. Hovedpersonen selv er ikke veldig snakkesalig når temaet nærmer seg sjukehustabbe.

- Det var kjedelig det som skjedde på sjukehuset. Jeg var utrolig langt nede etter at jeg fikk beskjed om at karrieren var over. Den første måneden var jeg fryktelig sliten, men klarte etter hvert å se framover, sier Sildnes til HA-sporten.

Etter flere operasjoner, tre og en halv måned på krykker og en lang opptreningsperiode, er han nå sensasjonelt tilbake på HamKam-trening.

- Etter alt som skjedde på sykehuset har det gått som det skal, og fysioterapeuten sier det har gått veldig fort siden jeg kastet krykkene. Jeg har kommet langt på grunn av at jeg har klart å se framover og tenke positivt, sier «Silda», som husker alt av hendelsen som ødela toppidrettskarrieren hans.

- Det var ikke så vondt der og da. Jeg var så full av adrenalin. Men da jeg prøvde å løfte på beinet, og foten bare hang, skjønte jeg at det var over, forklarer Ridabu-gutten.

Sildnes har fått skryt for sin smerteterskel i etterkant av skaden. HamKams lege, Håvard Strand, antydet at han fleipet og var i godt humør da han ble båret av banen.

- Jeg tror jeg sa til Håvard at vi to kom til å bli gode venner framover, ler Sildnes.

- Skal tilbake

Til tross for at han nå er tilsynelatende frisk vet han selv at det er en lang vei tilbake til å bli fotballspiller igjen. For å kunne gå og løpe normalt bruker han en skinne som holder fotbladet oppe.

- Muskelen nederst i leggen, som hever og senker fotbladet, er helt død, sier Sildnes, som derfor må under kniven enda en gang.

Blir høstens operasjon vellykket har han store mål for framtida.

- Jeg vil nok ikke kunne spille fotball på toppnivå, men jeg skal i hvert fall spille i 2. eller 3. divisjon, sier Sildnes bestemt.

Men om comebacket blir i HamKam-drakt er ennå usikkert.

- Jeg tror kanskje ikke HamKam blir klubben jeg starter å spille i. Jeg skal sanke noen stjerner i Bondeligaen først, avslutter Silda.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.