– Jeg er veldig spent på laguttaket til Nybergsund-kampen. Nå som vi har klart målet om å rykke opp så burde jeg få sjansen til å stå, sier en ærlig Lars Jendal.

Få sjanser

Denne sesongen har han måttet finne seg i å være andrevalg bak Lukasz Jarosinski, som har vært en av lagets beste spillere.

Jendal innrømmer at det tidvis har vært en frustrerende tilværelse.

– Som ung keeper har det vært vanskelig for meg å få spilletid bak Lukasz, som har vært veldig god. Jeg skulle veldig gjerne hatt mer spilletid på A-laget, sier han.

Han har fremdeles til gode å spille ett minutt i seriesammenheng for førstelaget i 2017. Nå som klubben allerede er klare for 1. divisjon, ser han på det som en gyllen mulighet til å få flere A-lagskamper under beltet.

– Jeg ser helt klart mitt snitt til å få spilletid nå. Jeg ble litt skuffet for å ikke spille Alta-kampen, men da startet Lukasz i respekt for lagene som kriger om kvalikplassen.

Han mener det er helt avgjørende for egen utvikling å få tillit på 2. divisjonsnivå.

– Dersom jeg får muligheten er jeg veldig ivrig etter å bidra. Dessuten er det veldig vesentlig i forhold til at jeg ønsker å ta steg som fotballkeeper, sier han, og legger til:

– Jeg blir skuffet om jeg ikke får stå noen av de siste kampene.

Lørdag kommer Nybergsund til Briskeby, i en kamp der HamKam kommer til å løfte pokalen som et bevis på at de er mestere i 2. divisjon avdeling 1 denne sesongen. Sesongens siste kamp er borte mot Vålerenga 2 neste helg.

I særstilling som keeper

18-åringen har fått se jevnaldrende gutter som Nicholas Mickelson, Markus Solbakken og Simen Bolkan Nordli yte masse tillit HamKams A-lag.

Han mener det er vanskeligere å slå gjennom som keeper enn som utespiller.

– På grunn av skader og rokeringer så vil det alltid dukke opp muligheter for utespillerne. Man bruker for eksempel ikke opp et bytte på keeperen. Får man tillit så vokser man også som spiller. Det er jo både Nico, Markus og Simen gode eksempler på. For meg har det vært litt vanskeligere, sier Lars Jendal.

Den unge sisteskansen er tilbudt en ny kontrakt med HamKam, som han med stor sannsynlighet signerer. Han har tidligere fortalt at et utlån til 2. divisjon er høyaktuelt i 2018-sesongen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.