Da 33-åringen skrev under for HamKam før jul, la ikke spilleren Petter Vaagan Moen skjul på at han så for seg drømmerollen som hengende spiss i HamKam.

Les også: Møt HamKams Top Gun

Som assistenttrener mener Petter Vaagan Moen nå at det er bedre at han lar Kevin Beugre og Ivar Sollie Rønning bekle de to rollene på topp, mens han selv nå er nærmest en plass som høyrekant. Og da mest som en kantspiller som går inn i banen og avslutter når mulighetene byr seg.

Les også: Drar til Spania for å spleise laget

– Jeg tenker at når vi har så mange bra spillere, er det viktig å få ut det beste av laget, sier Petter Vaagan Moen.

Kan forme rollen sin

Og det er en voksen og moden utgave av Mjøsas Beckham som snakker ut om rollen sin i HamKam etter treningen i La Nucia – litt øst for den sterkt norskbefolkede kystbyen Albir i Spania.

Selv om han tidlig flagget ønsket om drømmerollen sin rett bak toppspissen, er han helt rolig når han snakker om at det er mer fornuftig at han gir fra seg den plassen til Ivar Sollie Rønning. Det er ikke sikkert en yngre utgave hadde uttalte seg på samme måte.

– Vi har Kevin og Ivar som er gode spillere foran der, og det viktigste er at laget gjør det bra. Så kan jeg forme rollen min litt som jeg vil.

– Jeg kan gå inn og avslutte når det er muligheter for det. Vi må bruke alle de beste spillerne våre, og sånn det har vært nå, så har det jo sett veldig bra ut. Om jeg spiller sentralt, høyre eller hengende, det spiller ingen rolle. Jeg kommer til å levere goaler uansett. Det skal jeg.

– En yngre utgave ville kanskje kjempet mer for drømmerollen?

– Ja, men det blir på en litt annen måte nå. Jeg har erfart mye og laget må fungere. Jeg har en rolle i trenerteamet også som gjør at du ser det på en litt annen måte, sier Petter Vaagan Moen.

Slet med virus

På tirsdagens trening så han veldig pigg ut, og det er alle i HamKam glade for. Den siste måneden har han nemlig slitt med sjukdom. Et virus har holdt ham tilbake. Og det har tatt litt tid. Helt siden kampen mot Brumunddal på Børstad har han skrantet.

– Det var blytungt i den kampen. Det var ikke mye overskudd da. Jeg har vært plaget i tre-fire uker, men folk blir sjuke. Og nå er jeg helt fin. Jeg gleder meg til å spille torsdag, sier han.

Samtidig som han preget treningen på kunstgresset i La Nucia, tok han seg også tid til å veilede de yngre spillerne når det var stopp i spillet. Rollen som veileder ser ut til å passe ham perfekt.

– Det jeg tenker på, er å få ut det beste av meg selv og de rundt meg. At vi gjør riktige valg med ballen. Det er gøy å komme inn i trenerteamet og få en litt annen rolle. Dette er ei fin gruppe også, og det er ydmyke spillere som vil opp og fram. Det er mye talent i HamKam, så handler det om å ta det et steg videre.

– Er de like ivrige som du var?

– Folk er forskjellige, men noen er sånn som jeg var også.

Tror på opprykk

– Er du forsterket i troen på opprykk?

– Ut ifra de kampene vi har spilt, ser det bra ut. Vi skal jo være med der. Det handler om å komme i flytsonen. Det blir tre-fire lag i toppen, og så er det alltid noen lag som overrasker.

– Merker du at det er et par knepp ned fra Strømsgodset da?

– Ja, det gjør jeg. Det handler først og fremst om valg, men tempoet her er bra.

– Hvor god er 2017-utgaven av Petter Vaagan Moen?

– Jeg er i hvert fall klokere, og jeg skal være en sterk bidragsyter. Jeg skal være markant, og jeg føler meg pigg nå. Jeg føler meg ikke som 33 år, sier en selvsikker og trygg Petter Vaagan Moen.

P.S. HamKam spiller mot Fana torsdag klokka 14.00.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.