Rise har tilbrakt fotballferien sin i Hamar. Stort sett daglig har han mottatt informasjon fra klubbens hardt prøvete styre, og rett før helga fikk han beskjed om at lønnsutgiftene til spillerne i klubben skal halveres andre halvår.

- Det er ikke alle spillere som vil være med på et slikt kutt, slår Rise fast.

Avventer styreinfo

Spillerne er fortsatt ute i ferie, og Risa har knapt nok hatt en telefon fra noen av sine kollegaer denne helga.

- Vi har blitt lovet en gjennomgang av situasjonen med styret når vi kommer tilbake fra ferie torsdag, forteller Rise.

Etter hva HA-sporten erfarer er Rise en av enkeltspillerne i HamKam som kan være aktuell for en annen klubben.

- Jeg forventer at andre klubber i landet følger med på å hva som skjer i HamKam. Noen av spillerne vil sikkert være ettertraktet, men ikke veldig mange, mener Rise og begrunner det sist slik:

- Markedet er trangt, og ingen av oss i HamKam har akkurat overprestert denne sesongen, sier Rise, som ikke vil kommentere noe omkring sin egen framtid som spiller i HamKam.

De best betalte

HamKams styre har varslet en halvering i lønnskostnadene til spillerne i andre halvdel av 2014. Det målet blir vesentlig lettere å nå om noen av klubbens best betalte spillere finner seg en annen klubb.

Etter hva HA-sporten erfarer er Tore Andreas Gundersen, Magnus Sylling Olsen, Christophe Psyché, Aziz Idris og John Anders Rise av de best betalte spillerne i klubben.

Den best betalte spilleren i HamKam har, etter hva HA-sporten har grunn til å tro, rundt 45.000 kroner per måned.

Pekka Lagerblom, som var av den best betalte, er allerede reist hjem til Finland.

Haagis overtar

Med Peter Sørensen løst fra kontrakten som trener, tyder mye på at Svein Inge Haagenrud for andre gang denne sesongen overtar som hovedtrener.

- Jeg har ikke mottatt oppsigelse, ikke fått varsel om lønnskutt og skal i møte med styret i HamKam i løpet av kort tid, kommentere Haagenrud.

- Høstsesongen blir helt spesiell og sjansen for å overleve er borte. Det aller viktigste er likevel at klubben overlever sesongen, mener Haagenrud.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00