HAMAR: Alt tyder på at Roman Kienast får jokerrollen for Østerrike i den avgjørende kampen mot Tyskland. Han håper på enda et godt innhopp. Og at Østerrike kan utnytte at Tyskland nå er under press.
Trolig velger Østerrikes landslagstrener å satse på hurtigtogene Roland Linz og Erwin Hoffer på topp igjen mot Tyskland. De lynraske spissene satte Polen under press i begynnelsen av kampen sist.
Mens Roman Kienast kom inn som en joker etter en time da det polske forsvaret var litt mer kjørt av tempoet.
Trolig blir det slik i dag også.

– Jeg vet ikke hvordan laget blir, men jeg tror jeg starter på benken, sier HamKam-spissen til HA-sporten.

– Tyskland er redde
Med østerriksk seier vil vertsnasjonen på sensasjonelt vis være videre til kvartfinale på bekostning av nabolandet i vest. Østerrikerne har overrasket med fint spill i mesterskapet og bør være fulle av selvtillit.

– Vi kan avgjøre dette selv. Og ikke glem ikke at Tyskland er under et mye større press enn oss. Vi kan slå dem, sier Kienast.
I treningskampen lagene imellom i vår, vant Tyskland 3-0, men Kienast mener akkurat den kampen gjør at tyskerne har respekt for Østerrike nå.

– Vi tapte 3-0, men vi var det beste laget spillemessig. Det husker også tyskerne. Derfor er de redde nå, sier Kienast.

Bragden for 30 år siden
Østerrike var ikke levnet mye håp i sitt eget mesterskap. Rangert som nummer 92 i verden av FIFA forventet de fleste et ydmykende nederlag. Men foreløpig har de østerrikske spillerne tilbakevist de spådommene.

– Når man begynte å snakke om dette mesterskapet var det mange som vitset om oss, noen mente at vi ikke burde delta en gang. Nå er det tilfredsstillende å vise at vi har en reell mulighet til å gå videre, og å gjøre det med en seier over erkerivalene Tyskland, sier Østerrikes manager Andreas Herzog.
Den kampen østerrikerne helst vil bli minnet om i forkant av mandagens oppgjør tok sted i 1978. Under VM i Argentina var det Østerrike som ble for sterke og slo Vest-Tyskland 3-2. Det var et stykke østerriksk fotballhistorie, og nå ønsker Rene Aufhauser og co. og føre nok en kamp inn i historiebøkene.

– Dette er kampen vi alle har sett fram til. Vi har en sjanse til å skape historie her, sier midtbanespilleren Aufhauser.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00