Hamar
Boye Skistad har i regi av Serieforeningen/Norsk Toppfotball fulgt juniorturneringen i Hamar siden starten i 1989. Og det er ikke så rent få av spillerne han har sett som senere er blitt toppspillere i Norge.
- Jeg vil si at «alle» norske toppspillere har vært innom Jet-turneringen, sier Boye Skistad til HA-sporten.

Stefan Strandberg

Hvis vi ser på det norske laget som deltok i U21-EM i sommer, så har svært mange spillerne vært på Hedmarken og spilt juniorfotball. Vi kan blant annet nevne Stefan Strandberg, Harmeet Singh, Valon Berisha, Håvard Nielsen, Yann-Erik de Lanley i tillegg til våre lokale karer Marcus Pedersen og Vegar Eggen Hedenstad.
Foreløpig har ikke arrangøren fått navnene på årets spillerstaller, men det er all grunn til å vente en rekke yngre landslagsspillere denne gangen også.
- Jeg vet at dette er en turnering som veldig mange klubber satser på, og jeg har snakket med flere spillere som synes det er veldig inspirerende å delta i en slik turnering, sier Skistad.
Han mener også en slik turneringsuke er en viktig erfaring for unge spillere, og at de også får viktig erfaring før de skal delta i internasjonale mesterskap.
Tidligere, da det var med 24 lag i turneringen, husker Skistad spesielt en utgave fra Spartak Moskva som var med i Jet-turneringen.
- Tre, fire av disse spillerne dukket opp igjen på Spartaks lag som spilte ut Rosenborg i mesterligaen noen år senere, erindrer Skistad, som har sett mange norske profiler i aksjon på banene på Hedmarken.

Brattbakk og Iversen

- Jeg husker blant annet Harald Martin Brattbakk, Steffen Iversen, Petter Rudi og Bjørn Helge Riise. Markus Henriksen har vært med flere ganger. I 2009 hentet Vålerenga inn Mohammed Fellah da de kom til semifinalen.
- Med mindre det kolliderer med de norske toppklubbenes A-lag, spiller de beste i Jet, sier Boye Skistad, som egentlig hadde tenkt at dette skulle bli hans 25. og siste turnering.
Men han tar ett år til...
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.