HAMAR: Der og da tenkte han lite på hvor mye de tre poengene betyr for bunnlaget han spiller på.

Han bare jublet og merket at stemningen var ekstatisk.
Folk som var på Briskeby i begynnelsen av 70-åra, ble nostalgiske og tenkte med seg sjøl der de tuslet hjemover: HamKam har kanskje fått en ny Pål…?

- Få bedre enn Marcus i boksen
- Han er 18 år og iskald. Jeg har sagt det lenge. HamKam må bruke Marcus Pedersen mer. Få er bedre enn ham i boksen. Det var et fantastisk mål, sa Pål Jacobsen, mannen som 16 år gammel drev Rosenborg og landslagskeeper Geir Karlsen til fortvilelse.

I går var det Rune Almenning Jarstein som fikk kjørt seg:
- Jeg luktet målet. Passet på å plassere meg riktig da Markus Ringberg duellerte med Jarstein. Da ballen datt ned foran meg, var jeg akkurat så iskald som jeg burde være der og da. Jeg lukket øya og brukte utsida. Det var en helt spesiell opplevelse å se at lobben gikk inn.

Ikke med til Molde
Med Sebino Plaku skadd og Oluwasegun Abiodun utestengt, var det duket for Marcus Pedersen fem minutter før full tid. Unggutten som ikke engang var med i toppen til Molde, leverte det en spiss er der for å gjøre. Score mål.

Han ble matchvinner etter bare åtte minutter på banen. I HamKams 12. seriekamp ble han den andre HamKam-spissen (Ringberg scoret tre som midtbanemann) som scorer mål i eliteserien.
Så langt i sesongen har Marcus Pedersen vært langt unna et innhopp i eliteserien. Han har til og med spilt midtstopper, både på treninga og på rekruttlaget.

Drøm i oppfyllelse
Men mot Østre Trysil scoret han tre ganger (og Tommy Øren fem) og viste at han skadefri kunne være en ressurs for A-laget.

Marcus innrømmet glatt at det var en drøm som gikk i oppfyllelse. - Men det er viktig å ikke ta av heller. Nå gjelder det å holde seg skadefri og bli mer stabil, sa den 18-årige matchvinneren. Selvfølgelig var det mer enn populært at en lokal unggutt ble matchvinner mot selveste Rosenborg. Bare naturlig at folk sammenlignet ham med Pål Jacobsen…

Kjempepotensial
Marcus Pedersens talent har ligget latent lenge. Han har vært fast landslagsinventar siden han debuterte på G-15-landslaget. Men mange skader har ødelagt og holdt ham utenfor HamKams A-lag.

Arne Erlandsen har ventet lenge. Kanskje litt for lenge med å la ham få sjansen.
- Han har et kjempepotensial. Det viste han i dag. men for å lykkes ytterligere, må han bli mer nøye. Det var veldig viktig for ham å slå til på første forsøk, sa Erlandsen om den 18-årige matchvinneren.

Begynte med Øren
Som HA-sporten antydet onsdag, fikk vi oppleve et lite fotballunder på Briskeby. Det begynte riktig bra da Tommy Øren traff skikkelig med venstreslegga etter en halv times spill.

Da hadde det gått 418 minutter siden Juha Pasoja scoret fra 45 meter mot Strømsgodset.
HamKam har ikke akkurat hatt marginene på sin side i år. Før kampen mot Rosenborg, hadde de brukt 47 sjanser på å score seks mål. I går trengte de tre muligheter på å score to ganger…!
Dermed er de grønne poengmessig à jour med Lillestrøm
Fremdeles i bånn riktignok, men de har etablert kontakt.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.