Elverum ledet 1–0 borte mot HamKam, men tapte til slutt 3–1. Historien gjentok seg i hjemmekampen mot Kongsvinger. Elverum ledet til pause, men tapte 4–1.

– Så lenge vi sjøl var i orden hadde vi god kontroll mot Kongsvinger, men etter pause snudde de en jevn kamp og vant klart. Laget har enkeltspillere som har det lille ekstra som avgjør slike kamper, mener Fossum.

Tempoforskjell

Elverum har fått en blytung start på sesongen. Laget har ennå til gode å vinne i serien, ligger nest sist og i de to siste kampene har de tapt prestisjefylte lokaloppgjør.

– Det er ikke stor forskjell på HamKam og Kongsvinger, men laget fra Gjemselund er litt bedre enn HamKam på flere områder, sier treneren før han ramser opp de viktigste forskjellene:

* Kongsvinger har en bedre keeper enn HamKam.

* Den sentrale midtbanen til KIL består av hurtigere og bedre ballspillere enn hva HamKam har.

* Mats Cato Moldskred er en spiss som kommer til å score flere mål enn HamKam sine spisser.

– Når det gjelder kvaliteten på spissene til de to lagene, må jeg legge til at jeg også kjenner HamKams nye spiss, Bajram Ajeti fra tidligere, påpeker Fossum.

Forventet 

Også før sesongen uttalte Fossum at Kongsvinger kom til å ligge helt i toppen.

Etter å ha møtt topplaget med full pott etter fem kamper, er Rena-mannen ikke blitt mindre sikker på at dette kan bli opprykksjubel på Gjemselund i høst.

– Laget er på ingen måte uovervinnerlig, men de er litt mer solide enn de andre lagene. Og på dette nivået har de også enkeltspillere med spisskompetanse, mener Fossum.

Mannen som tok over som Elverum-trener etter Kevin Knappen, synes også å merke at det er langt større optimisme rundt laget fra Glommas bredd.

Som å spille borte

– Klubben mobiliserte før 16. mai-kampen mot oss i Elverum, og det føltes som vi spilte på bortebane. Det virker som at alle i og rundt klubben har stor tro på at denne sesongen blir bra.

– I Hamar tror jeg flere er avventende og fortsatt usikre på hvor godt laget blir. Sportslig er det ikke veldig stor forskjell på lagene, men jeg tror KIL er litt bedre på mange områder, sier Tore Fossum.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.