HAMAR: Ikke ifølge sisteskansen selv: 
– Billig, sa Masalin etter kampen.

 Slik beskriver han situasjonen:
– Det blir stusset en litt for svak bakover, og jeg skjønner at jeg må ut å gjøre noe. Så får en VIF-spiller ballen, men jeg har for stor fart til å snu. Jeg går etter ballen, men han faller lett. Jeg må se reprisen før jeg uttaler meg nærmere, men her og nå føler jeg meg sikker på at jeg ikke tok beina hans.

– Fisket etter straffen
Det hele startet med at Martin Andresen slo et tidlig frispark i bakrom. Arnar Førsund forsøkte å heade tilbake til Masalin, men Bengt Sæternes snappet den opp. Da Masalin kun en mulighet.

– Jeg har bare en ting å gjøre i den situasjonen. Jeg må ut å gjøre målet så lite som mulig. Han dra av meg, men jeg følger han, og det blir en liten duell. Det visste han på forhånd, og jeg fikk inntrykk av at han fisket etter straffen, sier Masalin.

Ifølge regelverket skulle egentlig Masalin ha vært utvist i tillegg. HamKam-keeperen var bakerste mann, og fratok Sæternes en klar scoring da han ifølge dommer Jonny Ditlefsen felte han.

Jon Masalin frustreres over at dommerne ikke er mer konsekvente:
– Jeg forventet det røde kortet. Det er vanskelig å forholde seg til den type dømming. Men det er heller ikke lett for dommeren. Han kommer tross alt bakfra, og da skjønner jeg at det ser ut som jeg felte han. Det vil TV-bildene vise.'

Øren positiv
Tommy Øren sørget for poengdeling på Briskeby søndag. Oluwasegun Abiodun fanget ballen foran VIF-keeper Troy Perkins, og spilte fri Øren.

– Scoringa var grei nok. Jeg skal sette den type sjanser, og det er egentlig ikke noe mer enn det, sier Øren til HAs nettavis.
De fleste som fulgte kampen så i første omgang et HamKam-lag som slo langt, og hadde stor avstand mellom leddene. Da er det tøft for en kantspiller som Tommy Øren.

– En blir veldig sliten av å løpe så mye uten å være involvert i spillet. Vi slo fryktelig mye langt på spissene våre, og da ble det lett for Hagen og Muri (VIFs stoppere), sier Øren, som så en klar forbedring i andreomgangen:

– I andre omgang synes jeg vi leverer meget bra. Til tider spiller vi rundt Enga, og vi ble belønnet med en scoring. Nå håper jeg vi kan ta med oss dette i denne viktige sesongavslutningen, for det kan gi oss det lille ekstra til å overleve i Tippeligaen. Det har jeg troen på at vi gjør.

– Må ofre
Arne Erlandsen har følgende tanker om hvordan laget hans skal overleve i årets Tippeliga:

– Vi må ofre langt mer offensivt. Det synes jeg vi gjorde i andreomgang i dag. Vi trykker etter med mye folk, og vinner ballen høyt i banen. Det må vi fortsette med utover i sesongen.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.