Tour de Hedmarken er et samarbeidsprosjekt mellom Hamar Skiklubb, Ottestad Ski, Vang Skiløperforening og Nordbygda/Løten Ski.

– Det har vært bra med påmeldinger så langt, og målet er å sette rekord totalt i Tour de Hedmarken. Det er gode forhold, så vi håper å trekke til oss mange løpere fra Oslo-området, sier Kjetil Kjærnes i Hamar Skiklubb, og fortsetter:

– Det var renn på Sjusjøen i helga, og der var det mange som hadde reist litt for å gå skirenn. Det lover bra for oss. Tour de Hedmarken er blitt et bra varemerke og et godt innarbeidet konsept. Jeg har inntrykk av at mange unge synes dette er spennende. Mange har sett Tour de Ski på TV. Her får de muligheten til å delta i en tour sjøl. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger på konseptet, sier Kjærnes.

HA-sprinten lørdag

Det er femte gang Tour de Hedmarken arrangeres. Det er fire ulike og unike skirenn i en kompakt julecup, og det er klasser fra åtte år til og med senior.

Det starter med HA-sprinten førstkommende lørdag, som Hamar Skiklubb arrangerer. Det er en klassisk sprint på Budor skistadion.

Tirsdag ettermiddag var det rundt 400 påmeldte til HA-sprinten. De har satt en grense på 600 løpere. Dermed tyder mye på at det blir fullt.

Søndag er det Ottestadrennet på Gåsbu med skøyting fellesstart fra 13 år. Det er individuell start for de yngste klassene.

27. desember arrangerer Vang Skiløperforening det tradisjonelle Gåsburennet i klassisk. Tour de Hedmarken avsluttes med Budor fristil på Budor skistadion 28. desember. Det er et skøyterenn med jaktstart for dem som deltar i alle de nevnte rennene.

Bedre snøforhold i år

I fjor måtte Gåsburennet avlyses på grunn av snømangel. I år ser det mye bedre ut, melder Atle Roaldstveit

– Det er brukbare forhold på Gåsbu nå. Vi må nok lage noen alternative traseer, men det går fint, sier Atle Roaldstveit i Vang Skiløperforening, og legger til at de har fått gode tilbakemeldinger på at de har duatlon (skibytte) for seniorer i Gåsburennet.

På Budor skistadion meldes det om gode forhold.

– Vi har gått på ski der siden 4. november. Det er lenge siden det har vært så bra oppe på Budor skistadion så tidlig, sier Jan Egil Presthus i Nordbygda/Løten Ski.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00