NM enkeltdistanser arrangeres i Bjugn. Martine Ripsrud fra Stange vant den første 500-meteren på 39,91, og hadde et overtak på parvenninne Hege Bøkko fra Hol, som gikk inn til 40,24 Men på den andre 500-meteren vant Bøkko på 39,63, mens Ripsrud tikket inn på 40,36. Dermed var Bøkko fire tideler foran sammenlagt. Nå håper Ripsrud at landslagsledelsen ringer.

– Vi har to plasser på 500 meter, så det blir veldig spennende å se. Jeg har veldig lyst til å gå, men jeg har ingen anelse om hvordan de tenker, og jeg har ikke fått noen indikasjoner. Men jeg har veldig lyst til å dra til Asia for å gå verdenscup, sier Martine Ripsrud.

Verdenscupen går i Harbin, Kina (11. til 13. november) og Nagano, Japan (18. til 20. november).

Bra teknisk løp

Stange-løperen var godt fornøyd totalt sett.

– Det første løpet var det beste jeg har gjort i år. Jeg fikk en litt dårlig start, men etter det kom jeg godt opp i fart, og klarte å være direkte, og få mye kraft i skyvene. Jeg har jobbet mye teknisk i det siste, og føler at jeg klarte å få dette ut i løpet. Jeg er veldig godt fornøyd, og det var et veldig bra løp. I det andre heatet fikk jeg et lite feilskjær i starten, noe som gjorde at jeg ble litt satt ut, og klarte ikke å komme helt inn i løpet. Jeg kom frampå, og fikk ikke til noe skikkelig skyv. Derfor ble jeg litt for mye fokusert på å gå fort, i stedet for å gå bra teknisk.

Sølvmedaljen er hun fornøyd med.

– Det var veldig mye bra, og jeg føler det går rett veg. Jeg klarer å ta med meg ting jeg jobber med i trening inn i løp. Det er bra. Hege ble dessverre litt for sterk, men jeg får ta tittelen neste år.

Dueller med Bøkko

Dueller med Bøkko er ikke noe nytt for Ripsrud.

– Duellen mellom oss var jevn i forrige sesong, og det tror jeg den blir denne sesongen også. Jeg skal gi henne kamp hele sesongen. Men hun er veldig god. Hun trøblet litt under den første 500-meteren, noe som gjorde at hun måtte reise seg opp, og kom noen tideler bak. Men hun var veldig sterk på den siste 500-meteren.

Lørdag er det 1000 meter. Der er ambisjonene også høye.

– Målet er å gjøre mitt beste, og å komme meg inn på pallen. Tid-messig er det vanskelig å si.

Satser mot VM

Målene for sesong er ikke hva som helst for Stange-jenta.

– Denne sesongen har jeg lyst til å heve meg et hakk fra forrige sesong. Jeg har lyst til å gå flere verdenscupstevner denne sesongen. Men det store målet denne sesongen er VM enkeltdistanser og VM sprint.

VM-enkeltdistanser arrangeres i Sør-Korea 9–12 februar 2017. VM sprint går i Calgary, Canada 25 og 26. februar.

I herreklassen i NM ble Håvard Lorentzen fra Fana norgesmester på 500 meter.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.