På herrenes 3000-meter ble det satt høy fart fra start. Sveriges Kalle Berglund lå alene i tet og holdt fart til svensk rekord. Med snaue 1000 meter igjen begynte Ruud Skjeseth å bli utålmodig. Romedølen rykket fra feltet, nådde igjen svensken og cruiset inn til seier. Tiden 8:03,04 er det raskeste han har løpt noensinne.

– Løpsopplegget passa meg helt perfekt. Jeg liker å åpne kontrollert og så løpe fortere og fortere. Det var en herlig følelse å se at vi løp fortere enn «persefart», samtidig som jeg følte det gikk for sakte. Det tar jeg som et veldig godt tegn, forteller Sigurd til HA-sporten på telefon.

Kalle Berglund tok andreplassen, mens finske Arttu Vattulainen ble nummer tre.

Fornøyd trener

Tjalve-trener Eirik Førde var svært fornøyd med eleven. Det er ikke alltid lett å komme inn i en ny klubb, men det er tydelig at balansen i treningsopplegget fungerer godt. Personlig rekord, kretsrekord og nordisk gull er ikke hverdagskost.

– Jeg setter denne prestasjonen svært høyt. Treneren sa jeg skulle få suge på karamellen en kort stund, men så skal vi jobbe videre. Det er tross alt lenge til utendørssesongen starter.

Realistiske mål

Til tross for rekordløpet endrer ikke Skjeseth på ambisjonene for banesesongen:

– Forventningene er å løpe under 13:50 og 8:00. EM-kravet på 13:38 er mer en drøm enn et mål, sier en fornøyd gullvinner, før han haster av sted til sin første dopingkontroll.

Quarcoo raskest i Norden

Jonathan Quarcoo (21) tok en klar seier på 60-m i Nordenkampen. Tiden 6,68 var tangering av personlig rekord.

– Veldig moro å løpe med så mye tilskuere på tribunen. Dette er noe jeg har gledet meg til lenge, og da er det ekstra gøy at det gikk så bra som det gjorde, sier Quarcoo til Norsk Friidrett.

Dette var Orion-løperens siste løp innendørs for sesongen. Han har notert hele tre løp godt under fjorårets personlige rekord.

Odain Rose fra Sverige ble nummer to, mens Samuli Samuelsson fra Finland tok tredjeplassen.

Har mer inne

Trener Mette Karin Ninive var imponert over tida til Quarcoo, men mener han har mer på lager.

– Selve reaksjonen var bra, men jeg har sett bedre starter, sier Mette Karin.

– Vi har fortsatt å jobbe videre med det vi lykkes med i fjor, og det er fint å se at han tar nye steg, selv om vi ikke topper formen innendørs. Det er spesielt lovende at toppfarten og det tekniske er så bra.

Sikter mot EM

Det naturlige målet for sesongen er å kjempe mot Europas raskeste menn i sommerens senior-EM i Berlin.

– Det er usikkert hvorvidt det blir 100 meter eller 200 meter. Det at han var i VM på 200 meter i fjor sommer, antyder at det er hans sterkeste distanse enn så lenge. Holder han seg skadefri fram til sommeren kan han løpe svært fort, avslutter Ninive.

Kåshagen nummer seks

Carl Emil Kåshagen, Moelven IL, ble nummer 6 på 200 meter med tiden 21,93, et stykke bak hans personlige rekord på 21,48.

– På grunn av litt krappe svinger i bane tre ble det vanskelig å få opp farten i starten, men jeg følte resten av løpet gikk bra, forteller Carl Emil til HA-sporten. Moelv-jenta Lene Retzius måtte dessverre trekke seg fra stavkonkurransen.

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00