Landsfinalen i bilcross for junior ble et meget vellykket arrangement for NMK Hamar. 143 kjørere mellom 15 og 18 år skulle knive om heder og ære.

Dessverre var det ingen av våre lokale utøvere som kom til finalene.

Likevel var det en fører som var superfornøyd. 17 år gamle Juni Mostue fra Hamar har drevet med bilcross i tre år. Dette var den største konkurransen hun har vært med på. Av de 143 som stilte til start, kom 105 bak 17-åringen på resultatlista.

Kjempefornøyd

Jenter og gutter stiller til start i samme klasser i bilcross. Kun ei jente presterte bedre enn Juni. Det var noe hun satte pris på.

– Jeg er ikke bare fornøyd. Jeg er superfornøyd. Natt til tirsdag fikk jeg ikke sove på grunn av nervetrøbbel. Heldigvis gikk det raskt over da det hele startet. At det bare var ei jente som var bedre enn meg, gjør at jeg setter 38. plass veldig høyt, sier en sprudlende Juni Mostue.

Mellom løpene var det stor aktivitet på bilene. Det gikk tøft for seg og det er alltid noe som kan forbedres på bilene mellom løpene.

– Pappa Jørund er god å ha når det skal gjøres noe med bilen. Han sluttet å kjøre da jeg startet med bilcross for tre år siden. Det er jeg veldig takknemlig for, sier Juni høyt, for at pappa skulle få høre litt skryt.

I bilcross er en aldri sikker på om en har med seg sin egen bil hjem etter endt konkurranse. Det kan nemlig kjøpes lodd på hver enkelt bil. De som vinner kjøper da den bilen de vil ha.

370 kroner koster ett lodd og 300 kroner av den summen tilfaller arrangøren. Det kom inn hele 2653 bud på de forskjellige bilene. Noe som gjorde at NMK Hamar kunne innkassere hele 795.900 kroner bare på bilene.

Gikk knirkefritt

Leder i NMK Hamar, Børger Brænd, fikk bare ros etter at alt var ferdig på lørdagskvelden.

– Så å si alt gikk etter planen. Både utøvere og tilskuere ga oss mye ros. Både banen og fasilitetene har blitt oppgradert. Vi har jobbet knalltøft lenge med dette. Hele 150 personer var i sving hele helgen. Det kom hele 2.500 tilskuere. De fikk valuta for inngangspengene, for dette er førere vi får høre mer fra. At vi ikke fikk noen av våre egne i finalen, er ikke så viktig. De presterte bra alle sammen, sier leder Brænd.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.