Alt lå til rett for en fin KM-sprint på flotte Kjellmyra stadion.

255 utøvere fra åtte år og oppover deltok. Etter endt løp var det flere som tok til tårene. Skuffelsen var stor da de skjønte at det ikke gikk videre fra til kvart og semifinaler.

Men det var mest glede. Fantastiske løyper gjorde denne skidagen til en fest.

Samarbeid 

Mange ungdommer satser hardt på ski. Utøvere fra Ottestad, Vang og Hamar har startet et samarbeid for gutter og jenter 15 år og 16 år. To til tre ganger i uka møtes alle til felles treninger. Noe som har falt i smak hos de aller fleste. I tillegg har de hatt flere samlinger.

Stig Anders Stensby fra Hamar er en av tre trenere som har satt i gang dette.

- Vi kaller oss Team 3 ski, det er viktig å få med. Det ser veldig bra ut. I stedet for å sitte på hver sin tue, kan vi like gjerne samarbeide. Utøverne får et et brekk i treningsarbeidet. Møte nye venner og får trent sammen. Nå er dette for jenter og gutter 15 år og 16 år. Vi håper vi kan utvide dette senere, sier Stensby.

Fra Vang SK er Jan Ulrik Baksjøberget trener. Fra Ottestad er det Stine Olsen Kirkevik som trekker i trådene.

Tommy Olsen fra Ottestad liker godt at samarbeidet fungerer.

- Dette er et veldig bra opplegg. Vi ser at dette fungerer, så vi håper vi kan utvide satsingen på flere årsklasser i tiden som kommer, sier Tommy Olsen.

To som er veldig fornøyd med opplegget er Ane Kjærnes og Emma Bangstad Bergersen fra Hamar SK.

- Det er helt knall. Her får vi trene i en stor gruppe, noe vi ikke får med bare løpere fra egen klubb. Vi blir bedre skiløpere av dette opplegget, så er det veldig sosialt, sier Emma og Ane i kor.

Lørdagen lokale KM- vinnere) G13: Jonathan Hemb Fjelstad, Hamar Skiklubb. J15: Dina Lidahl Vang Skiløperforening. G15: Even Thorvaldsen, Ottestad IL. M17: Petter Tajet, Hamar Skiklubb, K18: Susann Fedreheim Lyngnes, Hamar Skiklubb, M18: Simen Syversen, Hamar Skiklubb, K19-20: Eline Bergundhaugen, Mesnali Skilag, M19-20: Johannes Bordal, MjøsSki, Kvinner senior: Martine Slokvik, Ottestad, Menn FH: Morten Hulleberg, MjøsSki.

Søndagens KM i fristil gikk på Vaaler.

Her er de lokale vinnerne) J13: Mari Ovida Ranestad, Hamar SK. J14: Ida Hult, Ottestad. K senior: Martine Slokvik, Ottestad. J12: Inger Grini, Moelven IL. G13: Andreas Hermansen, Vang SF. G15: Even Thorvaldsen, Ottestad. M19/20: Håvard Håvde, Mjøsski. M18: Simen Syversen, Hamar SK. M17: Jonas Vika, Mjøsski. Menn FK: Morten Hulleberg, Mjøsski. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.