Norge slo Kroatia i kvartfinalen før det ble seier mot Russland i semifinalen lørdag. Russland har vunnet mesterskapet fire av de fem siste årene. Søndag venter altså Danmark i finalen for de norske gutta.

Les også: Gjerdalen om EM-uttaket: - Veldig uventet

Det norske landslaget innledet mesterskapet med seier over Romania og Tyrkia, før Tyskland ble for sterke i tredje kamp. I siste kamp i gruppespillet imponerte Gjerdalen og co. stort med å slå regjerende europamester Spania, og gikk med det videre til hovedrunden som nest beste lag i sin pulje.

Torsdag fulgte håndballgutta opp med en ny sterk seier mot Serbia på shootout, før det ble tap for medaljefavoritt Russland senere på dagen – også det etter shootout.

Fredag møtte det norske laget Danmark til siste kamp i hovedrunden. Der ble danskene for sterke og vant 2-0 i sett. Fire poeng holdt likevel til avansement for de norske gutta.

Så ble det som nevnt seier i kvart- og semifinale.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.