For 17. gang ble Ungdomsbirken arrangert, i godt vær og trikkeskinner. Rundt 2.000 løpere krysset mållinjen på Birkebeineren skistadion søndag formiddag. Løypa er 15 kilometer lang og går fra Sjusjøen til Birkebeineren Skistadion.

STERK PRESTASJON

Mange lokale løpere gjorde det bra i den tøffe konkurransen. Isak Brenden fra Hamar Skiklubb vant i klassen funksjonshemmet.

– Det var både gøy og hardt å gå i dag, sier en godt fornøyd Isak.

Han greide å komme seg gjennom løypa med krevende utforkjøringer uten fall.

– Jeg holdt nesten på å falle noen ganger, men greide å holde meg på beina, sier Isak.

Han har et syndrom som gjør at han vokser fort og har dårligere beinbygning. I tillegg har han dårlig syn. Dette hindret ikke Isak under søndagens renn på raskt føre og han gikk til og med fra ledsageren sin. Han kom inn på under en time og slo dermed flere i aldersklassen G14.

Han har i tillegg flere topplasseringer fra nasjonale renn tidligere i år.

NÆRE PALLEN I G13

I gutter 13 var Andreas Hermansen fra Vang Skiløperforening kun 22 sekunder unna vinneren og gikk over målstreken til en sterk 6.- plass. Han kom inn med en stor gruppe hvor blant annet Jonathan Hemb Fjeldstad fra Hamar Skiklubb lå godt plassert. Jonathan gikk inn til en god 12.-plass.

– Jeg klarte å henge på en god gruppe, men så ble det tungt de siste 2 kilometerne, sier en sliten, men fornøyd Jonathan.

24. PLASS I G16

Ole-Magnus Kvernvolden fra Ottestad gikk inn til en god 24.-plass i gutter 16. Det var tøff konkurranse, og det ble ikke avgjort før spurten i denne klassen. Ole-Magnus var kun 54 sekunder unna vinneren.

STERKE JENTER

I jenter 14 krysset Ida Hult fra Ottestad målstreken inn til en god 11.-plass. Hun brukte i overkant av 46 minutter, og var dermed kun 1 minutt og 51 sekunder bak vinneren som vant med over halvminuttet.

I jenter 15 år kom Dina Lidhal Lillejordet fra Vang skiløperforening inn til en 13.-plass på tiden 45:19. Hun var heller ikke langt unna vinneren, kun 1 minutt og 27 sekunder bak.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.