TV 2-ekspert Erik Follestad Johansen  kom med massiv kritikk til Storharmars innkjøpspolitikk da han ble intervjuet av HA-sporten fredag ettermiddag.

Også tidligere Lillehammer-trener Tor Nilsen har rettet pekefingeren mot klubbens sportsutvalg – som består av Sjur Rakstad-Larsen og Pål-Jan Stokke.

Ønsker å fortsette

Nå svarer Rakstad-Larsen på kritikken.

– Nå må vi først evaluere sesongen, for det har vi ikke rukket å gjøre, sier han.

– Kommer dere til å trekke dere?

– Dersom det nye styret ønsker å beholde oss, kommer vi til å fortsette. Jeg synes det er feigt å trekke meg, men jeg stiller plassen til disposisjon dersom noen ønsker noen andre, sier Rakstad-Larsen som var i møte med Joey Tenute tidligere fredag.

– Er det ønskelig å kansellere kontrakten med ham?

– Det vil jeg ikke kommentere, svarer han.

Han forteller at klubben fikk gode skussmål av Petter og Patrick Thoresen da de hentet Joey Tenute, mens tidligere Storhamar-spiller Linus Johansson gikk god for Daniel Hermansson. Han mener at klubben tok en sjanse, men bommet da Petteri Nummelin ble hentet til klubben.

jakter ny trener

Etter at Sjur Robert Nilsen fortalte klubben om sin avgang før sluttspillet startet, har Rakstad-Larsen sett etter en ny trener.

– Vi har fått inn noen navn, men vi ønsker ikke å forhaste oss. Vi må sette oss ned og se hvem som er mulig å få, og vi ønsker også å ha en trener som kan være her og ha ansvar for laget fra sommeren av, forteller Rakstad-Larsen, som verken avskriver eller bekrefter at klubben ser på Aleksander Smirnov som en mulig kandidat.

– Ingen er uaktuelle, svarer han på spørsmål om russeren.

Byberg trekker seg

Torsdag holder Storhamar årsmøte, og der kommer styreleder Geir Byberg til å takke for seg.

– Jeg sa ja til å være styreleder for tre år siden. Da regnet jeg med at det var 50 prosent sjanse for at vi skulle gå konkurs, og jeg regnet med at jeg skulle ta imot dritt i avisa. Så ble det en fantastisk sesong, hvor man fikk være med på mye morsomt. Det andre året var også veldig morsomt. Så har det vært litt mer utfordrende i år, med svakere resultater. Min holdning til dette er i utgangspunktet at man ikke skal vurdere om det er sine egne ønsker som skal dekke det å sitte i styret. Man må ha klubbens beste i tankene.

kunne fortsatt

– Da valgkomiteen spurte meg for noen måneder siden om jeg ville fortsette, svarte jeg at dersom de kunne finne noen de mente kunne gjøre en god jobb som styreleder, ville det være greit. Hvis de ikke hadde funnet noen, kunne jeg være villig til å fortsette, forteller han.

Byberg passer seg for å ikke mene for mye om sportsutvalget i klubben.

-Jeg vil ikke vurdere noe om sportsutvalget nå, og det tror jeg dere har forståelse for. Det ville vært veldig uryddig hvis min ufaglige vurdering skulle skjedd gjennom HA, uten å gjøre det sammen med styret og sportsutvalget, forteller Byberg, som tar sin del av ansvaret for Storhamars raske avslutning på sesongen.

– Det er styret som har det øverste ansvaret, og det går ikke an å løpe fra.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.