Med 800 treningstimer i året, har Håkon Olsrud fra Løten gjort det som skal gjøres i forkant av Paralympics.

– Det har fungert slik det skal. Jeg hadde mageproblemer i forrige uke, men det har ikke satt meg tilbake. Det har fungert optimalt i oppkjøringen, sier Løten-gutten.

Nå har han vært i Sør-Korea i noen dager og han trives godt så langt.

Går for medaljer

Olsrud reiser ikke til Sør-Korea for å være turist.

– Nei, det skal jeg love deg. Jeg blir helt klart skuffet over meg sjøl om det ikke blir noen medaljer. Den største sjanser har jeg allerede førstkommende mandag. Da er det 20 kilometer skøyting. En øvelse jeg tror jeg er best på, sier Olsrud.

Løten-gutten kombinerer idrettslivet med en 50 prosent stilling som lærer på Lillestrøm.

– Jeg trener både før og etter jobb. Det er hektisk, men jeg liker dette livet.

Godt forberedt

Som den toppidrettsutøveren han er, så har Håkon gjort det som skal til, for å prikke inn formen til Paralympics.

– Jeg har kjørt knallharde treningsøkter, kombinert med konkurranser. Jeg har gått verdenscup i Tyskland og Finland. Høydetrening har også stått på timeplanen. Jeg har god erfaring med høydetrening, så det har fungert slik det skal, sier en meget spent Olsrud.

Håkon Olsrud har blitt mer og mer motivert.

– Jeg har prestert bedre og bedre. Avstanden til de beste i verden har krympet og det er den beste motivasjonen jeg kan få, fortsetter toppidrettsutøveren fra Løten.

Mangler gripeevne

Håkon Olsrud er født med dysmeli. Det medfører at han ikke har fingrer på høyrehånda. Dermed er det ingen gripeevne på den hånda.

– Jeg har blitt tilbudt stav i flere skirenn. Da har jeg bare smilt og sagt nei takk. Det er snilt tenkt av folk rundt løypa da, sier Olsrud.

Olsrud skryter av miljøet på landslaget for funksjonshemmede.

– Torbjørn Broks Pettersen med trener Lars Berger har lagt alt til rette for oss. Vi har det samme proffe opplegget som langrennslandslaget for funksjonsfriske. Alt er blitt veldig proft og hjelpen fra Olympiatoppen er helt suverent, sier Håkon Olsrud.

Mandag får han svar på om han lykkes med det han har trent for.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.