Robin Dahlstrøm har spilt OL, VM, vunnet NM-gull med Sparta og spilt i den svenske eliteserien.

Men likevel er det flere av barndomskameratene som kan se tilbake på en mer suksessfull karriere.

Les også: Derfor er Söderström offensiv

14 eliteseriespillere

Dahlstrøm er født i 1988, men på grunn av få spillere på sitt alderskull, ble han tidlig flyttet opp til Vålerengas 87-lag, der spillere som Mats Zuccarello (New York Rangers), Lars Haugen (Färjestad) og Alexander Bonsaksen (Iserlohn Roosters) var nøkkelspillere.

– Vi hadde en veldig god gruppe, som ga et godt grunnlag for alle spillerne. Og det har man sett etterpå, sier Dahlstrøm til HA-sporten.

Faren hans, Frank, som er samboer med Zuccarellos mor, Anita, forteller følgende om laget:

– Det er 14 av gutta som har spilt kamper i GET-ligaen, og det er fire stykker som har spilt i SHL-kamper. I tillegg har to spilt kamper i AHL og KHL. Pluss Mats i NHL. Gutta var gode i fotball også – og laget var i Norway Cup-finalen et år. De spilte hockey sammen på vinteren, mens det var fotball som gjaldt på sommeren, forteller han.

– Det er morsomt å se hva Mats har fått til. Han har mye odds mot seg, men har motbevist alle på veien, sier Robin stolt om New York Rangers-spilleren.

Les også: Martinsen vil ha revansje

vinnervilje og lek

Frank Dahlstrøm, en av fire trenere for hockeylaget, forteller engasjert om et lag som satte pris på å være med hverandre.

– De elsket å spille og leke, og det var det som drev dem, sier han og legger til:

– Dersom gutta hadde noen taktiske varianter de ønsket å prøve, fikk de lov til å gjøre det. Jeg tror det er veldig utviklende at ikke trenerne blander seg opp i alt, men lar gutta få tenke selv. Det er viktig at noen har ansvar, men det er like viktig at de får trent på å gjøre taktiske valg, sier Dahlstrøm – som trente laget både på is og på gress.

Alexander Bonsaksen forteller om en stor vinnervilje.

– Vi hadde et sykt bra miljø innad i laget. De fleste som spilte fotball, spilte også hockey. Vi elsket å vinne, og vi gjorde alt for å oppnå gode resultater. Nå er det nesten ikke lov for barn å vinne lenger, men det var alltid det som drev oss, forteller Bonsaksen, som roser Robin Dahlstrøms vinnervilje og offervilje.

HATV: Roser treningsformen

energispiller

– Han er tøff å møte på isen. Han er blitt formet som en hard rollespiller, og han har tatt den rollen, sier han.

Bonsaksen er blant Zuccarellos beste kamerater, og har derfor tilbrakt mange timer sammen med «lillebror» Dahlstrøm.

– Robin spilte med oss fram til han gikk til NTG Asker. Så vi har på en måte vokst opp sammen. Han er en veldig fin fyr, sier Bonsaksen, som er blitt finsk mester to ganger på rad, men som denne sesongen skal spille i den tyske toppserien.

Vil være ubehagelig

Dahlstrøm har planer om å være ubehagelig å møte på isen.

– Jobben min er å legge ned hardt arbeid og å komme under huden på de beste motspillerne. Og så ønsker jeg å produsere målpoeng, sier Dahlstrøm, som scoret 20 mål for Lørenskog i 2015/16-sesongen.

Han mener Storhamar har et homogent lag, der mange kan bidra.

– Vi har en fin miks av unge, sultne spillere, men også flere med god erfaring. Laget ser spennende ut, og jeg tror Fredrik (Söderström) vil få maks ut av hver eneste spiller, sier Dahlstrøm til HA-sporten.

tror på mange scoringer

Far Frank er sikker på at sønnen hans kan gjøre en god jobb i den gule og blå trøya.

– Skal man få det beste ut av Robin, må man la ham få være seg selv på isen. Han er tøff, han liker å takle, og han er ikke redd for å møte noen, sier far, som også mener det bor mange scoringer i sønnens kropp.

– Da Robin spilte for Sparta i 2011-sesongen, var det ingen nordmenn som scoret flere mål enn ham i power play. Han har alltid scoret mange mål, for han er god til å pirke og krangle inn pucker foran mål, sier han.

konkurranse

Tilbake til Vålerengas 87-lag:

– Vi elsket å konkurrere på hver eneste trening, og det var nok nøkkelen til at vi fikk opp så mange spillere som vi gjorde. Det smalt litt, men det tror jeg bare er bra, sier Bonsaksen.

– Gutta var superpunche. Og du så at de ønsket å vinne hver eneste gang de spilte. De hadde det moro, men det var det å vinne som gjaldt, sier han.

Lasse Fjeldstad (klubbløs), Jesper Hoel (Manglerud) og Brede Csiszar (Vålerenga) spilte alle på 87-laget. De er fortsatt aktive.

Jørgen Horn (Elfsborg IK) spilte fotball med hockeyguttene. Han står med to landskamper for Norge.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.