- Det ville i så fall vært høyst urettferdig, sa Fart-trener Frode Bekk etter kampen.

Bekk var skuffet over spillet til jentene sine på Fartbana.  Han hadde ventet bedre ettersom Fart stilte med sesongens beste mannskap i en kamp for å overleve som 1. divisjonslag nok et år.

Det begynte også bra for Fart. Allerede etter fem minutter fikk Sunniva Wennersgaard en fet sjanse alene med keeper, men hun traff ikke med hodestøtet og plasserte ballen rett på keeper. Da var det stort sett kjørt for Fart i 1. omgangen. Porsgrunn-laget tok over ballen, men heller ikke de som er ett av topplagene i 1. divisjon, produserte farligheter foran Lisabeth Johansen i Fart-målet. Etter en kjedelig omgang gikk lagene til pause med 0-0.

Etter hvilen begynte det å skje ting:

Urædd tok fortjent nok ledelsen ved Ellen Marie Wiersholm etter corner etter 52 minutter. Kvarteret senere fikk Linnea Holt Sahlin hjelp av Sine Sagbakken til å lage 2-0. De fleste trodde løpet var kjørt.

Men Fart ville det annerledes. Jentene samlet seg, ga Urædd den motstanden de ikke hadde før i kampen, og begynte å spille seg til sjanser. Den første hadde Ane Storødegård, men i stedet for å møte en corner med pannebrasken tok hun ballen i hendene, fikk gult kort og frispark imot.

I det 86. minutt, derimot, skulle det lykkes. En heading havnet i tverrliggeren og spratt ut på banen igjen, der en upresset Thyra Stavrum Tång klarte å sette ballen i eget nett. Sunniva Wennersgaard hadde en ball i nettet like etter, men ble korrekt avblåst for offside.

- Et greit resultat, selv om vi hadde håpet å sikre oss kontrakten med 1. divisjon i denne kampen, men da burde vi helst ha vunnet, sa Frode Bekk.

Og la til:

- Det er greit nok at vi er så godt som sikre for spill i 1. divisjon neste år, men jeg har et ønske om at vi klarer dette sjøl og ikke ved hjelp av andre.

Det kan Fart gjøre neste helg ved å slå Kongsvinger borte.

 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.