Enija Anne Vaivode (21) har vært på prøvespill i Fart siden fredag og trivdes godt både med klubben, spillerne og omgivelsene i Øvre Vang. Også FL Fart har fått et godt inntrykk av Vaivode.

– Anna som har ca. 25 landskamper for Latvia, også A-kamper, er god med ballen og flink til å dirigere forsvarsrekka, sier keepertrener på Fart, John Bennett.

Vil bli bedre

Han har latt seg overraske positivt av ei meget ung jente som tydeligvis vet hva hun vil.

– Jeg er her for å utvikle meg som keeper og jeg har en del å hente av den norske spillestilen. Den er mye mer fysisk enn slik folk spiller hjemme. Hvordan nivået hjemme og i Norge er, er det vanskelig å si noe om etter så kort tid. Jeg har bare vært her tre-fire dager så langt, sier Enija Anna Vaivode, som bare har godord å si om sine potensielt nye lagvenninner:

Topp miljø

– Jeg har møtt vennlige jenter med mye latter og godt humør i Fart. Det er viktig for meg som drar til et nytt land helt uten bekjentskaper. Jeg håper jeg kan komme tilbake. Vi får se om klubben og jeg klarer å få til et opplegg i fellesskap, sier Vaivode, som om hun kommer tilbake, vil satse alt på å lære seg språket så fort som mulig og deretter utvikle seg som keeper. Språk er viktig for å forstå kulturen,

Det siste har Enija Anna lært for lengst. Hun har nemlig to år bak seg som spiller for et 2. Bundesligalag. Hun har også spilt på toppnivå i Finland én sesong. Hun vet hva hun vil, 21-åringen fra Latvia.

Sto mot Grei

Vaivode spilte da Fart møtte Grei til treningskamp i Løten i helga. Her fikk hun smake på det norske nivået, men hun lot seg ikke skremme.

– Vi fikk se det vi ønsket å se av henne, sier Farts keepertrener John Bennett.

Han ser for seg at Fart kan løse et keeperproblem som Fart har i og med at Lisabeth Johansen ikke er overtent på å gå på en ny sesong, og fordi de to andre kandidatene er veldig unge foreløpig.

– Vi tapte kampen 0-3, men viste framgang. De to siste målene kom på overtid, men jeg synes vi har framgang fra forrige kamp mot Raufoss da vi tapte 2–8 etter 0–6 ved pause. Dette tilskriver Frode Bekk 3-5-2-formasjonen som laget trenger tid for å få trent inn.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00