HAMAR: Totalt har Anette Pedersen spilt om lag hundre toppseriekamper før året sesong.

Fart-spissen har vært toppseriespiller i Sprint/Jeløy og Athene Moss i fire sesonger, og i to av sesongene var hun også lagets toppscorer.
Etter tre serierunder har verken Anette eller Fart lyktes foran motstanderens mål. Fart gjør det de kan for å få til en 4-3-3-formasjon i det offensive spillet, men hittil har laget blitt så hardt presset av gode motstandere at det helst er blitt 4-5-1 også offensivt.
Og ikke nok med det. Den ensomme spissen bruker også veldig mye krefter på å gjøre en solid defensiv jobb.
Scoringene har liksom kommet i andre rekke.

Fra rekruttlaget
I fjor holdt tobarnsmoren formen ved like på Farts rekruttlag, men i år er hun med igjen for å score mål.

Så langt står Fart med 0-8 i målforskjell og møter i ettermiddag Røa som på sin side har 6-0 i målforskjell. Oslo-laget er det eneste som ikke har sluppet inn mål så langt i Toppserien.
- Da er det på tide at vi scorer et mål. Røa er et offensivt lag, så forhåpentlig vil få en mulighet.
Utfordringen er imidlertid tøff. Røa har to landslagsuttatte spillere i den bakre fireren, Marit Fiane Christensen og Siri Nordby.
- Kolbotn, Røa og Asker har alle veldig gode forsvar, men Røa er nok best besatt over hele banen, tror Anette Pedersen.
- Tøft å være alene på topp?
- Det er ganske hardt med mye defensiv jobbing i tillegg. Vi har trent på å komme oss høyere opp på banen, men det er ikke så enkelt når vi blir presset slik vi har blitt i de første kampene. Vi må bare prøve å utnytte de sjansene vi får, og vi har misbrukt noen sjanser allerede synes jeg, mener Anette.

Tidligere toppscorer
Kjemiingeniøren avsluttet - i første omgang - toppseriekarrieren med Athene Moss i 2001.

- Vi hadde et veldig talentfullt lag, men manglet mye rutine og rykket ned, sier Anette som ble toppscorer med fire fulltreffere. Da spilt hun sammen med blant andre Ingvild Stensland, Lene Storløkken og Lise Klaveness.
- Har nivået endret seg mye fra 2001?
- Jeg vet ikke. Totalt sett er det blitt jevnere, og det er nok blitt flere gode enkeltspillere, sier Anette som er opptatt av at Fart-jentene skal beholde humøret selv om det blir en del tap i de første serierundene.

Larvik og Kattem
For tap har de egentlig regnet med etter å ha fått Kolbotn, Team Strømmen, Trondheims-Ørn Røa, Arne-Bjørnar og Asker i de seks første kampene.

- Vi har tro på at vi skal greie oss i Toppserien, og det er først og fremst Kattem og Larvik vi bør ha bak oss på tabellen. Kattem slo vi på La Manga, og Larvik har vi både slått og tapt for tidligere.
Som den måltjuven Anette Pedersen egentlig er, begynner hun å lengte etter nettsusen.
- Når scorer Anette Pedersen sesongens første seriemål?
- Nå spør du vanskelig, sier Anette med et smil. - Nei, vi satser på å få inn ett mot Røa, vi.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00