Med sine 16 år på baken har Marit allerede rukket å spille 19 landskamper.

Målet er A-landslaget

Hun har de fleste landskampene sine på J-17. I tillegg har hun vært på samlinger med J-19-landslaget.

- Selvfølgelig drømmer jeg om A-landslaget. Det er helt klart det store målet mitt, sier Marit.

Så lenge Marit gjør det hun er god på, bør hun ha fine muligheter til å nå sitt store mål.

-Jeg vet det kreves mye av meg, men det er klart jeg må prøve. Jeg trener utenom de fem treningsøktene jeg har med laget, og står som regel igjen etter trening. Da finpusser jeg skuddfoten, fortsetter stortalentet.

Trente med gutta

I sine enda yngre år spilte Marit i HamKam. Jenta viste så stort talent at hun fikk trene med guttespillere.

- Jeg har alltid trent med guttespillere før jeg gikk til Fart. Det har jeg tjent mye på. Der er det litt hardere treninger enn med er på et jentelag, sier landslagsspilleren.

At Marit står igjen etter nesten alle treninger har båret frukter. Er det frispark fra 35 meter eller nærmere, venter alle skudd fra frøken Bratberg Lund.

Ros fra Bekk

Farts trener Frode Bekk får ikke fullrost Marit.

- Vi glemmer nesten at Marit bare er 16 år. For oss er hun en av de aller viktigste spillerne. Hun går foran med et godt eksempel både på trening og i kamp. Marits harde jobbing smitter over på de andre jentene. Nå håper jeg skaden hennes blir leget til seriestart. Vi trenger Marit i serieåpningen, sier trener Frode Bekk.

På idrettslinja

Marit går første året på idrettslinja på Stange. Når Marit ikler seg treningstøy på skolen er hun bevisst på hva hun skal gjøre.

- Jeg trener på det jeg er svakest på. Og det er så mange området at du neppe får plass i avisa, sier Marit med et smil om munnen.

Fysioterapeut i Fart Ingunn Røe jobber livet av seg for å få talentet frisk nok til at hun kan spille serieåpningen.

-Ingen alvorlig skade, men skaden tar tid. Vi får bare jobbe hardt og gjøre de riktige tingene de neste dagene, sier Ingunn Røe.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00