Fem sesonger i eliteserien med Tronheims Ørn, en sesong med Fart på øverste nivå, og fem sesonger i 1. divisjon med Fart. Nå er det slutt.

I går spilte hun sin siste kamp og avsluttet mesterlig med to fine mål og godt spill som Fart garantert vil savne.

Lene har gitt seg før også, men har alltid kommet tilbake.

Nå er det garantert slutt.

- Nå er det ingen som får meg tilbake på banen som spiller. Nå tar jeg trenerkurs og er sugen på å oppnå noe fra sidelinjen, sier Lene Bredesen.

Vil savne Lene

Trener Frode Bekk er den første til å innrømme at det nesten blir umulig å erstatte en slik spiller.

- Det klarer vi rett og slett ikke. Vi vet hva vi får av Lene når hun er i kampmodus, sier trener Bekk.

Lene har altså allerede startet trenerkarrieren. Hun er assistenttrener for J14-kretslaget.

- Jeg drømmer om en rolle som spillerutvikler i en klubb. Hvor vet jeg ikke. Fart har jeg heller ikke hørt noe fra, så jeg får være tålmodig i starten, fortsetter Bredesen.

Startet dårlig

I sesongens siste kamp var det ikke mye som tydet på at dette skulle bli en god kamp. Ingen av lagene produserte noe som lignet en målsjanse.

Åsane hadde ballen mest, uten at det hjalp nevneverdig.

I andre omgang var det hjemmelaget som ville mest.

Anført av Lene Bredesen kom Fart til store sjanser. Bredesen ga bortelaget en varsel om hva som skulle komme, i form at to susere som gikk like utenfor.

Camilla Bekkevold fikk æren av å sette den første ballen bak Åsanes keeper. Fra 18 meter sendte hun lærkula rett i krysset.

Lene Bredesen ville ikke være noe dårligere. Tre minutter etter Camillas mål kopierte Lene skuddet til Camilla, bare at skuddet var enda hardere.

På det siste målet brukte Bredesen pannebrasken på en corner fra Elise Richardsen.

Høstsesongen har vært svært oppløftene for Fart. Av de 25 poengene det har sanket i årets 1. divisjon, kom 18 av dem på høsten.

Mye av æren skal Ida Grubben, Elise Richardsen, Gina Bryhni og Sina Sagbakken ha i den bakre fireren. De har spilt jevnt godt i hele høstsesongen. Unntaket kom heller ikke i går.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00