Dette prosjektet bygger på et samarbeid mellom Ingrid selv, Storhamar videregående skole hvor hun er elev, klubben hennes FL Fart og Norges Fotballforbund. Lena Tyriberget er forbundets kontaktkvinne for lokale fotballtalenter. Hennes jobb er å plukke ut spennende framtidsspillere for Norge. 3F står for fysikk, fart og fotballferdighet.

Tidligere Fart-spiller, Marit Bratberg Lund, var med i prosjektet som Fart-spiller, men også nå, som Kolbotn-spiller.- Norges Fotballforbund har fått midler fra UEFA på tredje året for å kjøre prosjektet, forteller Lena Tyriberget.

TIL FART FOR Å BLI BEDRE

Hun har oppgaven med å ta de nødvendige testene av deltakerne i prosjektet og holde kontakten med klubb og skole, slik at eleven får et samkjørt opplegg, og at partene får felles forståelse hva spilleren skal jobbe med. Fart og Ingrid skal i fellesskap se på hvilke områder hun kan utvikle seg videre på som fotballspiller og hun skal levere treningsdagbok for dokumentasjon på hva som er gjort.

- Vi kommer til å følge henne tett hele vegen, sier Tyriberget som ikke legger skjul på at hun håper de uttatte 3F-spillerne en dag blir å finne på et norsk landslag.- Morsomt å få være med sier hovedpersonen selv. Det var et bevisst valg å gå fra Brumunddal til Fart i høst. Jeg har lyst til å satse for å se hvor langt jeg nå som fotballspillere, sier Ingrid Kvernvolden.

En barriere ble brutt

Dette er som søt musikk i Fart-trener Frode Bekk sine ører. Han har i flere år snakket om større samarbeid innen den lokale fotballen. Kvernvoldens overgang kan være banebrytende.

- Overgangen er det som har gitt den største effekten til nå. Hun er en av de beste spillerne i Fart-stallen og har et vanvittig potensial, sier Bekk som håper han i likhet med Marit Bratberg Lund, også kan få Kvernvolden opp og fram som fotballspiller.- For Storhamar vgs., er Ingrid Kvernvolden og prosjektet hun er med på, viktig, siden hun som landslagsspiller er en som kan gå foran i gruppa si, sier toppidrettslærer Per-Arne Gjerdalen. Ingrid fremste egenskap er tilstedeværelsen på banen og engasjementet i treningshverdagen. Hun er hele tiden villig til å pushe grenser, sier Gjerdalen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00