Etter å ha knust Armenia 8-0 i den første EM-kvalifiseringskampen torsdag, møtte de norske jentene sin største utfordrer, Polen, til dyst lørdag.

Fart-spiller Ingrid Kvernvolden, som var kaptein og scoret mot Armenia, var benket til den viktige kampen.

Var favoritter

Før kvaliken sa landslagstrener, Nils Lexerød dette til fotball.no.

- I utgangspunktet er vi det beste laget i denne runden, men Polen ser gode ut og er nok vår største utfordrer. Vi slår ikke dem uten å spille en veldig god kamp, forteller Lexerød.

Og dessverre var det vertsnasjonen Polen som hadde dagen.

Kasandra Parczewska ga hjemmelaget ledelsen på straffe etter 35 minutter, før Dominika Grabowska doblet ledelsen like etter pause.

Ingrid Kvernvolden ble byttet inn etter 68 minutter, men verken hun eller noen andre norske spillere maktet å redusere. Dermed endte det 2-0 til Polen.

- Det ble akkurat så vanskelig som vi frykta at det kunne bli. Vi visste at vi måtte spille en god kamp for å slå Polen, men det gjorde vi ikke i dag, sier Lexerød til fotball.no.

Slik kommer Norge til EM

I den første kvalifiseringsrunden er lagene fordelt i 11 grupper. De elleve gruppevinnerne går videre til eliterunde sammen med de ti beste toer-lagene (Resultatene mot lag nummer én og tre i gruppa teller).

Romania slo Armenia 7-0 i dag og har samme poengsum som Norge før lagene møtes tirsdag. Norge har bedre målforskjell. Polen vinner gruppa, mens Norge og Romania kjemper om andreplassen som kan gi plass i eliterunden.

Frankrike, England og Tyskland er direktekvalifisert til eliterunden.

De siste kvalifiseringsrundene spilles ferdig 25. oktober. Eliterundene spilles til våren.

Nord-Irland er som arrangør kvalifisert til EM-sluttspillet i august neste år.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00