Ane Olsen har alltid hatt hjertet sitt i Fart.

Selv med Oslo-adresse i 12 år har ikke klubbskifte streifet Ane i det hele tatt.

Store forandringer

Siden 1999 har det skjedd mye innen damefotballen.

– Jeg startet i 3. divisjon og der var ikke ferdighetene særlig høye. Nå går alt mye raskere og teknikken er også blitt bra. Klubbene har satset mye mer på damefotballen og spesielt Fart har vært flinke. Det er jeg stolt over. Nå har vi blitt et godt 1. divisjonslag. Sjøl om det gror godt i Fart, kunne det vært ønskelig med flere damelag i distriktet., sier midtbaneeleganten.

Alle lag er avhengig av enkeltspillere og spesielt slike som Ane.

Trener Frode Bekk kan ikke å se for seg et Fart uten en Ane Olsen i en sentral rolle.

– Jeg tør ikke tenke tanken på hva vi gjør den dagen Ane gir seg. Hun er selve limet i klubben. Hun spiller nesten aldri en dårlig kamp. De unge spillerne ser opp til Ane. En ser med en gang at det er noe med den dama, sier trener Frode Bekk.

Leder Frode Dahlseng er også full av lovord om veteranen.

– Hun er et forbilde både på og utenom banen. Et slikt menneske skulle alle hatt rundt seg, sier lederen.

Mange landslagsspillere

Fart har hatt mange landslagsspillere gjennom tidene. Vi kan nevne Marit Bratberg Lund, Kristin Bekkevold Sørum, Ingrid Kvernvolden, Tanja Løfshus, Juni Holter, Regine Bakken, Ane Holmlund og Martine Berget.

Også Ane Olsen var på en landslagssamling for yngres landslag da Fart var i 3. divisjon.

Ane fikk klar beskjed om å skifte klubb på et høyere nivå om hun skulle spille med flagget på brystet.

For Ane var ikke landslaget det viktigste. Fart gikk foran alt, så det ble med den ene samlingen.

Klubbens beste spiller

Selv med mange landslagsspillere i klubben, vil nok mange likevel mene at Ane Olsen er den aller viktigste og beste spilleren Fart noensinne har hatt i klubben.

Lørdag 5. september spiller Ane og Fart hjemme mot Byåsen i Anes kamp nummer 401. Der bør ikke overraske noen om det den dagen vanker både heder og ære til Farts hovmester.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.