Frode Bekk fikk vite den gode nyheten av ett av Erling Andreassens familiemedlemmer tirsdag.

- Det er vanvittig stort at Fart har betydd så mye for noen! Jeg får gåsehud av at noen kan bry seg så mye om Fart, sier Bekk.

Helt greit å betale gjeld

Dametreneren vet at pengene mest sannsynlig vil gå til å slette klubbens gjeld, men han ser også muligheten for at noe kan dryppe over på klubbens sportslige satsing over tid.

- Jeg vet at Trond Kristensen og resten av dem som har ansvaret for arven kommer til å forvalte pengene på en meget god måte, sier Bekk før han fortsetter:

- Jeg har ingen formening om hva pengene bør brukes til, men vil tro at det går til å betale klubbens gjeld, og det er helt greit, sier Bekk.

Ser muligheter i framtida

Hvis Fart skulle bestemme seg for å betale all langsiktig gjeld, som nå er 2,8 millioner, vil det frigi et sted mellom 20- og 30 tusen i måneden. Det er penger Bekk håper kan gå til det sportslige.

- Det vil kanskje på sikt gi penger til A-laget og resten av Farts sportslige satsing, sier treneren og begrunner:

- Hvis klubben en gang i framtida eventuelt ikke vil trenge å betale noe for anlegget vil det være mulig å spare mye penger. Som igjen kan gi muligheten til å satse enda mer på damelaget.

Bekk sitter for øyeblikket på en svært tynn stall og skulle gjerne sett at den ble styrket i nærmeste framtid, men vet at det blir uten pengestøtte fra ledelsen i klubben.

- Fart har aldri har brukt penger på spillere, og kommer mest sannsynlig aldri til å gjøre det, og det er greit, sier Bekk.

Han er på konstant utkikk etter spillere som kan styrke Fart-stallen, og denne uka har han brukt blant annet Norway Cup til å se på eventuelle nysigneringer.

- Siden samarbeidet klubbene imellom her i distriktet er så dårlig som det er må man finne klubber utenfor Hamar-området å samarbeide med, sier Bekk som kan røpe at han har vært i kontakt med Vålerenga den siste tiden om en mulig overgang for Mille Thunem. Det vil være en sårt trengt signering for klubben som kjemper for å unngå nedrykk i 1. divisjon.

Skal vise at det betyr noe

Da Fotballaget Fart mottok en slik sum fra en trofast og engasjert supporter var Bekk klar på at klubben måtte gi noe tilbake.

- Selvfølgelig skal vi vise at dette betyr noe for oss. Det handler om gjøre alt som står i vår makt for å holde oss i 1. divisjon, avslutter Bekk.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00