ØVRE VANG: I går styrte Lise Klaveness Askers midtbane med gode pasninger, herlig driv og gode skudd.

I tillegg markedsførte hun en veldig bra motor. Hun orket i 90 minutter.
Og der tror hun Fart har noe å hente.

Enkle grep
- Det å gjøre noe med det fysiske er veldig enkelt. Vi er helt tydelig bedre trent enn Fart. For å komme i bedre fysisk form må spillere drive med egentrening. Det er mulig Fart er ganske bra på det, men det er garantert mer å hente, sier Lise Klaveness, og fortsetter:

- Se bare på vår egen Melissa Wiik. Hun er ikke verdens beste med ball, men hun orker mye, og er sterk. Nå er hun stjerne på landslaget. Det å være i fysisk bra form er så utrolig viktig.
Hun tror Fart har en del å hente på taktisk ting også.
- I dag fikk vi ta noen korte cornere, og kun en Fart-spiller kom. Dermed fikk jeg et par muligheter til skyte nesten uforstyrret. Det var kun ett eksempel.

Har opplevd det
Som nevnt har Klaveness vært med på det samme som Fart-jentene opplever nå.

- Jeg har rykket ned fra toppserien med null poeng og tre poeng. Det er ikke noe moro. Du mister sjøltilliten, og det er lett å bli frustrert. Men jeg er sikker på at Fart kommer tilbake. De kan herje i 1. divisjon, og vil komme tilbake til toppserien med mer rutine, mer sjøltillit og en bedre trent tropp. Det blir spennende å følge dem videre. De har noen spillere med kvaliteter. Anette Pedersen er ett eksempel. Hun prøvde hele tiden, sjøl om hun var veldig alene, sier Asker-spilleren.
Fart-trener Anders Bredesen kommenterer Klaveness' forslag slik:
- Vi har helt sikkert mye å hente på det fysiske. Men vi føler at vi har gjort en bra jobb, og vi har testet spillerne. Jeg tror det er mer å hente andre steder, som samhandling. Det skal vi jobbe med.

Seks-åtte år bak
Han anslår at Fart må bruke fra seks til åtte år på å komme opp på det nivået Asker er nå.

- Da må vi ha en brukbar kontinuitet på spillerstallen. Dette tar tid. Mange har etterlyst mer offensivt spill, men vi blir veldig preget av motstanderne, sier Bredesen, og fortsetter:
- I dag ble vi utspilt, og igjen kom det noen billige baklengsmål, dessverre. Det første var verst. Det kom også tidlig. Asker dro ned på tempoet i 2. omgang, og dermed ble det jevnere. Men vi er ikke bedre, dessverre. Det er bittert å si det, men det er fakta. Vi er de sanne amatører i toppserien.

- Kommer igjen
Han tror de kan klare seg veldig bra i 1. divisjon.

- Vi må regne med at småbarnsmødrene må tenke seg om i forhold til neste sesong. Jeg håper de blir med videre. Uansett tror jeg vi er gode nok til toppen i 1. divisjon, og Fart kommer igjen, sier Anders Bredesen, som ble imponert av spissen Anette Pedersen.
- Hun var best igjen.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00