Gutta på sprintlandslaget, med unntak av Johannes Høsflot Klæbo, testet sprintløypa på Gåsbu onsdag formiddag. Det var skikkelige drag og heftige spurter. Torsdag vil det lukte enda mer svidd av noen av de raskeste gutta i verden.

Pål Golberg gleder seg.

Tilnærmet verdenscup

– Rammen her blir tilnærmet et verdenscuprenn. Det blir kvalitet på NM-sprinten. Det er høyt nivå på sprint i Norge, sier Golberg, og fortsetter:

– Løypa er veldig fin. Nå er det spådd litt snø, og da blir det oftere litt tettere enn vanlig, men det må vi takle, sier Pål Golberg.

Eirik Brandsdal supplerer:

– Det blir alvor her, men det er morsomt alvor. Det er dette vi trener for. Det er mange som vil gå fort i NM-sprinten, og det vil nok være litt forskjellig hvordan løperne takler det, sier Brandsdal, som er avhengig av en topplassering for å komme seg til OL.

– Det er greit med rutine i slike sammenhenger, og så får vi se om jeg er god nok. Det handler om å takle slike situasjoner.

Brandsdal liker løypa på Gåsbu.

– Det er ei tøff løype med mange svinger. Her er det bare å gyve løs på utfordringene. Det blir viktig å være nummer en eller to over brua for å være i posisjon til å vinne.

Sondre Turvoll Fossli håper på mange tilskuere og skikkelig trøkk på Gåsbu torsdag.

– Bra løype

– Dette blir moro. Det er ei veldig bra løype, og det er mange som vil gå fort. Oppløpet blir viktig som vanlig i sprint, sier landslagsløperen, som synes det er moro at NM-sprinten er et viktig uttaksrenn til OL:

– Det er jo perfekt for arrangøren. Nå blir det skikkelig blest rundt NM, og det er bra, sa Sondre Turvoll Fossli etter onsdagens treningsøkt.

Landslagstrener for sprintgutta, Arild Monsen, tror publikum og tv-seerne vil få bra underholdning torsdag.

– Det er praktfulle forhold, og det er moro for arrangøren å få en sprint som betyr litt ekstra. Her vil det bli full trøkk. Sprinten er den distansen som samler flest landslagsløpere i dette NM. Minusene er at Petter Northug og Sindre Bjørnestad Skar er ute med sjukdom, sier landslagstrener Arild Monsen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.