Kaptein og forsvarsbauta Rune Pettersen innrømmer at forsvarsspillet har vært under pari så langt i sesongen. Lørdag møter de Bærum på bortebane.

– Vi er nødt til å stramme til defensivt. Vi har sluppet inn åtte mål på de tre siste kampene, så vi må tilbake til basic der. Hvis vi spiller sånn vi vet vi kan, er vi et vanskelig lag å bryte ned. Da vi tapte 2–0 mot Skeid, skapte de knapt en sjanse utenom målene, så vi er ikke så langt unna, sier Rune Pettersen.

– Må kjempe videre

Sesongstarten har vært tung for Dala-gutta, men krisestemning er det ikke på Sveum.

– Det har ikke vært noen optimal start, men vi visste at de tre kampene etter Kjelsås-kampen ville bli tøffe. At det ikke ble poeng i de kampene var ikke noe kjempestort slag i trynet, selv om gjerne skulle hatt poeng. Det er absolutt ingen krise ennå. Nå må vi bare brette opp ermene. Vi hadde et møte etter kampen, og var enige om at alle egentlig var under pari der, så nå må vi bare kjempe videre.

Det er ikke bare det defensive som skurrer for Brumunddal-gutta. De har kun scoret to mål, og spiss Sigurd Ertsås har, imotsetning til i fjor, slitt med å finne nettmaskene i starten av denne sesongen.

– Vi må få relasjonene til å sitte framover, for det har ikke vært optimalt. Det blir veldig viktig å få i gang de på topp, og spesielt Ertsås. Vi trenger noen til å score mål. Jeg er helt sikker på at det kommer til å løsne, for han scorer masse på trening, og det er kun et tidsspørsmål før den første sitter, sier Pettersen.

tre eller fire bak?

Trener Fred Leo Nysæter var meget skuffet etter forrige helgs kamp.

– Follo-kampen var litt pinlig egentlig, og det var skuffende at vår dårligste kamp kom da vi skulle være best. Nå må alle opp på hesten igjen. Vi snakket oss gjennom kampen, og jeg er sikker på at vi møter opp med en veldig revansjesugen gjeng lørdag. Det er ingen kamper som er lette i divisjonen, og da blir defensiv trygghet og kynisme meget viktig.

Nysæter har vekslet mellom tre og fire bak. Spørsmålet er hvor lurt det er, men Nyæster ser på det som en styrke.

– Det er klare fordeler med å spille med tre bak, ikke minst med at vi får mer trøkk offensivt. Vi lyktes godt med tre bak både mot HamKam og Skeid. Det er en formasjon som vi kommer til å ha med oss. Det er trygt å kunne ha flere formasjoner som vi kan bruke. Det blir en vurdering fra kamp til kamp, forteller Fred Leo Nysæter, som ikke vil røpe hvilken formasjon de stiller med mot Bærum.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.