Dette er ikke noe vilt tankespill. Det er faktisk akkurat det som kan komme til å skje.

HA-sporten har en god stund nå sittet på kilder i tilknytning til fotballmiljøet i Brumunddal som har fortalt at det har vært dialog mellom HamKam og Brumunddal om en overgang. I tillegg har en kilde på Briskeby bekreftet at Knappen står høyt oppe på HamKams liste.

Dette er opplysninger som bare er blitt styrket de siste dagene gjennom samtaler vi har hatt med en rekke personer. Det er mange som mener å vite at dette skjer nå.

Det eneste vi venter på, er at HamKam og Brumunddal innkaller til en pressekonferanse hvor alt kommer for en dag.

Spørsmålet er om det skjer før eller etter søndagens batalje på Sveum – som uansett nå har fått det vorspielet som sørger for at følelsene er godt i sving før dommeren blåser i fløyta.

Og som sørger for at det kommer minst 500 tilskuere mer enn det ville gjort på et vanlig lokalderby nå.

Ikke så galt, at det ikke er godt for noe, vil sikkert noen si.

Nærmest enige

Det siste i denne fotballsåpen på Hedmarken nå skal være at partene nærmest er enige. Kevin Knappen kommer til å bli HamKam-trener.

Det de ikke har kommet i mål med, er når avtalen skal gjelde fra. Og når det skal offentliggjøres.

Jeg kan heller ikke tolke det på noen annen måte, etter det vi har sett av mer eller mindre komiske svar de siste dagene.

Jeg kan ikke huske en sak med så mange varianter av «ingen kommentar», men du så det jo på Kevin Knappen også på HATV at han syntes det nærmet seg en parodi etter hvert som spørsmålene kom.

Men han skal ha for at han tok det med godt humør. Og svarte profesjonelt.

Men når han ikke engang kan svare på hvilken trenerbenk han sitter på søndag, så forstår vi hvor betent saken er.

I tillegg har Brumunddals sportslige leder Hans Ødegård fått en rekke sjanser til å legge saken død. Han kunne jo bare sagt at Knappen blir i Dala.

Søndagen er spørsmålet

Hvis vi skal prøve å analysere HamKam og Brumunddal i denne situasjonen, så vil jeg tro at nettopp kampen til helga er det sentrale temaet som drøyer hele saken.

HamKam ønsker garantert Knappen til Briskeby så fort som mulig. Gjerne allerede i dag, men hvis vi setter oss i Brumunddals sko, så er det annerledes.

Spørsmålet vi må stille oss da er: Ville du som klubbleder ha sluppet treneren din til en motstander noen dager før du skal møte samme motstander, eller ville du ventet til dagen etter denne kampen?

At det er nettopp HamKam vi snakker om, setter en liten ekstra spiss på spørsmålet.

Svaret gir seg vel selv.

På den annen side så bør Brumunddal spørre seg selv om det er så lurt å tviholde på Knappen til denne kampen.

Og det er her kjernen i saken er nå. Er det smart av Brumunddal å la Kevin Knappen lede laget deres i årets mest prestisjefylte kamp hvis han skal bytte til rivalen rett etterpå?

Ønsker spillerne det?

Ønsker fansen det?

Ønsker Kevin Knappen det?

Hva blir temaet hvis Dala taper mot HamKam på Sveum og Knappen er på Briskeby uka etter?

Hadde han hodet sitt på rett sted? Gjorde han sitt beste for Dala? Hadde HamKam en fordel av dette?

Kompromiss beste løsning

Kevin Knappen har gjort en kjempejobb for Brumunddal. Han har ikke hatt det beste spillermaterialet på papiret, men resultatene har vært gode. Han har en god posisjon i Brumunddal. Det er jo derfor de helst ikke vil gi han fra seg, heller.

Der er det lett å forstå Brumunddal. Det er likevel ikke mange fotballklubber som velger å holde på verken spillere eller trenere i situasjoner hvor – i dette tilfellet – treneren ønsker en ny utfordring.

I denne spesielle saken tror jeg et kompromiss er den beste løsningen for alle.

Og da går jeg ut ifra at det er som jeg har sagt. At Kevin Knappen skal til HamKam.

I så fall bør han ikke være på verken Dalas eller HamKams trenerbenk i denne kampen.

Dette er en løsning vi ikke hører så ofte om, men samtidig er dette en uvanlig sak også.

En sak som krever gode fotballedere.

Som ikke lar seg styre av følelser – for dem er det mange av nå.

Sigbjørn Johnsen og Hans Ødegård er rutinerte og sindige karer som er kapable til å ta gode avgjørelser.

Det blir spennende å følge med på hva de kommer med etter hvert.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.