I juli ble den 20-år gamle furnesingen invitert med på et stevne over Østersjøen av en speedwayklubb i Oslo. De trengte en ekstra fører, og Rindal fra Mjøsa Speedwayklubb ble med til Grudziądz.

Det er en opplevelse han kommer til å huske lenge.

– I Polen har speedway nesten fotballstatus, forteller Rindal.

INNTEKTENE TIL GODT FORMÅL

Men det var ikke bare det å kjøre foran 1000 tilskuere som gjorde turen minneverdig. Overskuddet fra stevnet i Nord-Polen, ble gitt til en lokal åtte år gammel kreftsyk gutt.

– Det var spesielt, og det er bra å være med å støtte en god sak, sier furnesingen.

Også ute på grusen gikk det bra for nordmennene, som seiret i duellen mot en lokal klubb.

–Det var et skikkelig kick. Nivået der er så mye høyere. Til og med presten kjørte speedway der nede. Det blir forhåpentligvis en tur også neste år, håper Rindal.

– FANTASTISK MILJØ

Og selv om det ikke er like mange tilskuere på stevnene i Byhagan utenfor Brumunddal, er samholdet noe de fleste trekker fram.

– Siden vi er så få, så må vi holde på alle, sier Rindal til HA, og får støtte av team Lystad fra Nes.

– Mye av grunnen til at vi begynte her, er hvordan man blir tatt imot. Det er et helt fantastisk miljø, forklarer pappa Olav Magne Lystad.

Han har akkurat sett sønnen Jørgen Lystad (11) gjøre unna tre heat, og er i ferd med å pakke speedwaysykkelen og utstyret inn i varebilen. Far er mekaniker, sjåfør og teamsjef. Etterpå skal de se på lagkonkurransen for de store gutta.

Jørgen forklarer hvorfor han begynte med speedway for fire år siden:

–Jeg likte å sitte på motorsykkelen til pappa. Så viste han meg noen videoer, og så dro fatter’n til Danmark og kjøpte en 50 kubikk. Det er tøft å kjøre, fastslår Jørgen.

KAN SE FREMOVER

Nå føler også speedwayklubben i Ringsaker at de kan se framover, etter flere år med usikkerhet rundt banens framtid.

For etter en uttalelse fra Fylkesmannen om støy, og et påfølgende vedtak i kommunen, har klubben en frist på to år til å fylle opp en støyvoll mot sør. 

– Vi har to år på å fylle opp støyvollen i henhold til kommunens reguleringsplan, sier leder Henning Sveen, som ikke er urolig selv om det har kommet en klage på vedtaket i kommunen.

Kommunen har sendt klagen videre tilbake til Fylkesmannen.

– Jeg regner med at hvis ikke Fylkesmannen går på tvers av noe de har uttalt selv, så ser jeg ikke for meg at det skal komme noe nytt og overraskende, sier klubblederen.

Som i stedet håper på ro, slik at de kan fokusere på å rekruttere nye utøvere.

– Det har vært litt stillstand på grunn av usikkerheten rundt banen, sier Sveen.

HJEMMESEIER

Ute på grusen gikk det godt for Emil Rindal og de lokale heltene. Klubbleder Sveen kunne glede seg over hjemmeseier i lagkonkurransen for de voksne, i 500 CC-klassen.

Resultatlista ble slik:

1. Mjøsa, 23 poeng. 2. Grenland, 21 poeng. 3. Elgane, 20 poeng. 4. Kristiansand, 7 poeng.

Neste helg er det NM-individuelt i Brumunddal.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.