- Jeg er sikker på at jeg vil bli en viktig spiller for Viking etter hvert, og at jeg har potensial til å dominere i eliteserien. Jeg må imidlertid venne meg til den norske fotballen og tempoet her. Dette er tross alt det første året mitt utenfor Island, sier en ærlig Sverrisson til Aftenbladet.

Tempoforskjell

Det er en knapp uke siden debuten mot Rosenborg. Personlig ble den ikke slik han hadde drømt om. Sverrisson hadde en dårlig klarering før 0-1-målet, ble knust i hodeduellen ved 0-2, og mener selv at han leverte en andreomgang langt under pari.

Trener Kjell Jonevret tror sesongoppladningen kan være en grunn til at det ikke stemte helt for islendingen. Mot RBK fikk han ikke det halvsekundet ekstra som lag som Hødd og Ranheim ga ham i vinterens treningskamper.

- Dessuten var han nok litt spent. Men jeg er ikke urolig for ham. Han trenger å justere tempoet litt, men Björn er såpass fotballklok at jeg tror han kan bli meget bra allerede mot Godset i kveld. Jeg er overbevist om at han kommer til å gjøre en bra sesong i eliteserien, sier svensken.

Høye forventninger

Viking ønsket helst å hente Sverrisson til klubben allerede i overgangsvinduet i fjor sommer, men Hafnarfjordur ønsket sterkt å beholde den sentrale spilleren ut sesongen da de kjempet om seriegullet på Island og skulle ut i kvalifisering til europaligaen.

Det ble raskt meldt om at flere norske og utenlandske klubber snuste på målfarlige Sverrisson. Bare dager etter at FH hadde røket ut av europaligaen, reiste derfor direktør Arne Larsen Økland personlig til Island for å sikre seg 23-åringens signatur.

Det ble godt tatt imot av forventningsfulle Viking-supportere. Sverrisson sier at han ikke har følt på noe press etter at han kom til Stavanger.

Frykter ikke Godset

Samtidig understreker han at debuten mot RBK er historie, og at han nå er han innstilt på å vise seg fra en bedre side i kveldens hjemmepremiere. At det er ventet over 10.000 tilskuere, tar han med knusende ro:

- Jeg er ikke nervøs. Jeg har spilt foran mye folk før, i europaligakamper for FH. Nå ser jeg bare frem til å få vise hjemmefansen hva jeg kan i kveld, og forhåpentligvis kan både jeg og laget gjøre en god kamp, og få med oss alle tre poengene mot Strømsgodset.

På gårsdagens trening drillet Jonevret den samme elleveren som startet mot Rosenborg. Treneren er klar på at Viking har respekt for Strømsgodset, men at de vil gå offensivt til verks og ikke frykter fjorårets seriemestere.

Trolig lagoppstilling (4-2-3-1): Arild Østbø - Trond Erik Bertelsen, Sverrir Ingason, Indridi Sigurdsson, Andrè Danielsen - Joackim Jørgensen, Björn Daníel Sverrisson - Steinthor Thorsteinsson, Vidar Nisja, Yann-Erik de Lanlay - Veton Berisha.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00