Unggutten hadde stort utbytte av sommerens besøk i USA etter at han i fjor vant Patrick Thoresens talentstipend holder fortsatt junioralder.

Nå har han muligheten til å vinne en ny talentpris, for hele Hedmark.

- Jeg føler meg ikke som en junior lenger. Nå er jeg en del av laget, selv om jeg fortsatt må plukke puckene etter trening.

Opprykk
Ting har gått veldig bra for 18-åringen den siste tiden. Storhamar har virkelig funnet formen. Og den beholdt laget mens Salsten var borte for å spille B-VM med Norges U20-landslag. Det endte med opprykk til A-gruppa.

- Det er det største jeg har opplevd. Nå gleder jeg meg til å møte de beste i neste år, forteller Storhamar-spilleren, som nemlig holder U20-alder også neste sesong.

- Det hadde ikke vært like gøy å rykke opp til noe man selv ikke får vært med på.

Det kunne han selv ha opplevd i april, da U18-landslaget gikk for opprykk. Det klarte de ikke.

Klok spiller
Salsten debuterte for Storhamar borte mot Stavanger i 2010. Siden den gang har han utviklet seg masse som ishockeyspiller. Men når HA-sporten spør om hva som er hans sterkeste sider, kommer blygheten fram, før han blir enig med seg selv.

- Jeg er en klok spiller med styrke og størrelse. En allrounder er kanskje mest treffende.

Selv om utviklingen har vært stor, vet løperen selv at han kan bli mye bedre.

- Man kan alltid bli bedre på alt. Skuddet er kanskje det jeg sliter mest med. Jeg skyter helt greit, men det å lage mål er ikke en stor styrke.

Kjedelig å være back
Noen mål har det blitt for A-laget fra sin løperposisjon. At det nå er en Salsten som spiller løper for Storhamar var imidlertid ikke gitt. Han var på vei til å følge sin far Petter, som briljerte fra sin backposisjon.

- Det var kjedelig å spille back. Jeg prøvde da jeg var yngre, men var vel egentlig over alt på banen og ikke der jeg skulle være!

Han håper å gjøre hockeyen til et levebrød en dag, men enn så lenge er skole vel så viktig.

Og i mai skal han feire 13 års skolegang. Det gjør han med vennegjengen i russebussen med dekknavnet «Olympiaden».

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00