I går var rundt 400 langrennsløpere samlet på skistadion i Nybygda, og det var mye skiglede. Vang Skiløperforening-jentene Marte Skramstad Svenningsen, Pernille Hamre Svartvadet, Emma Dåsnes og Anne Frøisland konkurrer i samme klasse (J12) og stortrivdes på GP-sprinten.

– Vi er nesten 20 gutter og jenter på samme alder som trener sammen i Vang. Det er moro, sier Marte Skramstad Svenningsen, og fortsetter:

– GP-sprinten er et morsomt renn, sier Vang-jenta.

Større fart

Pernille Hamre Svartvadet er enig.

– Det er ikke så mange sprintrenn, så dette er skikkelig moro. Vanligvis går vi to kilometer i konkurranse. Her er det mye kortere og det blir større fart. Sprint og stafett er det morsomste. I stafett går vi på lag. Jeg liker det, sier Hamre Svartvadet, og forteller at det ikke er lenge siden jentene gikk stafett sammen på Natrudstilen.

Hun gikk GP-sprinten for første gang i går. De andre jentene har gått sprinten tidligere.

Anne Frøisland forteller at hun gikk Ungdomsbirken i helga.

– Det var mye lengre enn dette, men det var ganske mye nedover, så det gikk greit, sier Vang-jenta.

GP-sprinten for 14. gang

Gårsdagens renn var nummer 14 i rekken. Det har kun vært en sesong uten den særpregete sprinten siden 2002.

Hilde Gjermundshaug Pedersen kaller det en viktig massemønstring.

– Dette er et litt annerledes skirenn. Tette dueller kombinert med at de får møte noen landslagsløpere er populært, sier primus motor Hilde Gjermundshaug Pedersen.

I går var landslagsløperne Simen Sveen og Pål Golberg på plass på skistadion i Nybygda for å dele ut premier.

Det nye i GP-sprinten denne gangen var at løperne i klasse 11 og 12 år fikk gå både prolog og finaleheat.

Klassevinnere

Her er de lokale klassevinnerne: Henrik Jevanord, Moelven (G13), Dina Lillejordet, Vang Skiløperforening (J13), Even Hemma, Brøttum (G14), Mats Opsal, Mjøsski (G15), Ida Benjaminsen, Mjøsski (J15), Kristoffer Kvarstad, Hamar Skiklubb (G16),

Gikk med stjernene

Superfinalen ble vunnet av Pål Golbergs lag. Han hadde med seg blant andre Tina Rusten, Brøttum, Johannes Bordal fra Mjøsski gikk på lag med Simen Sveen i superfinalen.

De to beste juniorene (gutter og jenter) gikk superfinalen sammen med Golberg og Sveen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.