Hoppansvarlig Stian Kvarstad fra Hamar kunne glise bredt etter å ha sett hva gutta hans på det norske kombinertlandslaget leverte i bakken under fredagens verdenscupåpning.

Firedobbelt

Jarl Magnus Riiber, Espen Bjørnstad og Jens Lurås Oftebro la nemlig beslag på de tre øverste plassene etter hopprennet i finske Ruka.

Espen Bjørnstad leverte omgangens lengste hopp med et svev på 148 meter. I tillegg hoppet Jørgen Graabak ned til en femteplass.

Kombinertgutta fulgte opp i langrennet og sikret med det firedobbelt norsk i verdenscupåpningen. Riiber vant til slutt 53 sekunder foran Bjørnstad. Oftebro ble nummer tre, 1,17 sekunder bak. Graabak gikk seg opp til en fjerdeplass, 1,51 sekunder bak Riiber.

Roste kvarstad

Tidligere HamKam-hopper Stian Kvarstad kom inn som permanent hoppansvarlig for de norske kombinertgutta før årets sesong.

Sportssjef Ivar Stuan var kjapt ute med å rose hamarsingen etter fredagens maktdemonstrasjon.

– Støtteapparatet med Tom Hilde, Stian Kvarstad og Peter Sandell har jobbet knallbra inn mot årets sesong, sa en storfornøyd Stuan til NRK.

– Hoppbakken blir viktigere og viktigere, og vi ser nå at vi har lyktes veldig bra med jobben som er gjort, la han til.

Klæbo og Falla leverte

I Ruka ble det også jubel i den norske langrennsleiren.

På fredagens sprint var Johannes Høsflot Klæbo i en egen klasse i finalen. Klæbo utklasset konkurrentene i den siste bakken før mål og gikk inn til en suveren seier i verdenscupåpningen.

Pål Golberg ble nummer to og sikret dobbelt norsk.

På kvinnenes sprint ble det også overlegen seier til Norge. Maiken Caspersen Falla vant finalen i suveren stil foran svenske Jonna Sundling. Verdenscupdebutant Ane Apelkvist Stenseth ble nummer fire.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.